Muurinjectie

De correcte manier om optrekkend vocht duurzaam te blokkeren

Muurinjectie tegen capillair optrekkend- of opstijgend vocht vormt een horizontale afdichting. Dit wordt altijd gecombineerd met andere maatregelen, zoals bijvoorbeeld afdichting binnen en buiten. Onderzoek vooraf bepaalt waar de injectie plaats moet vinden.

Injectiemethodes werken als een impregnering. Met of zonder druk verzadigen ze het capillair systeem van het bouwmateriaal zodat de muur volledig doorlopend horizontaal geïmpregneerd wordt. Ons systeem garandeert twee principes: capillaire verdichting en hydrofobering.

Al tientallen jaren werkt het Besconsysteem betrouwbaar en met succes waterafstotend en poriënverdichtend.

Niet alleen honderden gebouwen en monumenten, maar ook de testrapporten en onderzoeksverslagen van de producten onderstrepen deze unieke effectiviteit. Ten tijde van de testen was de effectiviteit in alle gevallen niet teruggelopen. Ook na 50 jaar toepassing in de praktijk is ons systeem nog steeds eerste keus voor alle soorten injectie bij een hoog capillair vochtgehalte. Het vochttransport wordt 90% teruggebracht, het zouttransport vermindert – zelfs bij hoge vochtgehaltes is het Besconsysteem toepasbaar.

Het Bescon muurinjectie systeem heeft bij zeer uiteenlopende objecten zijn effectiviteit onomstotelijk bewezen. Hierbij is de afdichtingskwaliteit met ons systeem aan de hand van proeven en analyses gezamenlijk met erkende specialisten voor en na de injectie gedurende verschillende perioden op 99% vastgesteld.

Muurinjectie met lage druk

Zelfs bij een capillair vochtgehalte van meer dan 60% kan met onze techniek een duurzame, horizontale blokkade in het metselwerk worden verkregen. Met een druk van circa 5 bar wordt het metselwerk via de injectienippels volledig verzadigend geïnjecteerd. Het systeem heeft het voordeel dat er gecontroleerd grotere hoeveelheden van de werkzame stof kan worden ingebracht.

  • Methode 1 - Lagedruktechniek

    De techniek van de lage druk biedt een groot aantal voordelen. De belangrijkste is de controleerbaarheid en de snelheid van het injecteren van het metselwerk en het inbrengen van grotere hoeveelheden van de werkzame stof. Ook bij een capillair vochtgehalte van meer dan 80%

  • Methode 2 - Nat-in-nat-techniek

    Bij de nat-in-nat-techniek worden de holle ruimtes gevuld en wordt de injectievloeistof of pasta in het metselwerk aangebracht om de capillairen in de steen te vullen.

Droog met verwarmde injectienippels

Bij een extreem hoog vochtgehalte wordt via speciale nippels warme lucht onder druk in de muur geperst. In de meeste gevallen komt het water dan al aan het oppervlak. Na het aanzetten van de verwarming verdampt het water en wordt het afgevoerd. Dezelfde gaten in de muren kunnen vervolgens ook voor het injecteren worden gebruikt.

Bescon gebruikt een speciaal systeem dat grootschalige luchtverdeling in de muur bewerkstelligt zodat het vocht uit de muur verdwijnt.

Lees hier alles over optrekkend vocht.

Recente projecten