Vloerherstel na zwamsanering

Vanwege een uitbreiding worden de werkzaamheden met betrekking tot de zwambestrijding, de ongediertebestrijding en de kruipruimte isolatie vanaf heden uitgevoerd door ons zusterbedrijf Lamon. Hier kunt u tevens terecht voor inspecties en bestrijdingen. Alle diensten rondom optrekkend vocht, kelder waterdicht maken en kelder verdiepen worden uitgevoerd door Bescon.

Bescon voert de gehele zwamsanering voor u uit: van de sloop tot het complete herstel van uw vloer. Onderdeel van zwamsanering is het injecteren van muren met een speciale vloeistof. Soms zijn de muren hier echter te nat voor en moeten ze eerst gedroogd worden. Door middel van het drogingsproces sterven de zwamdraden. Deze methode wordt ook gebruikt bij het bestrijden van optrekkend vocht. Na de bestrijding van de zwam en de sloop van aangetaste materialen, moet de vloer hersteld worden. Afhankelijk van de staat van de vloer en de beschadiging, kiezen wij voor een van de volgende methodes:

  1. Betonnen vloer aanbrengen
  2. Schuimbetonvloer aanbrengen
  3. Vervanging van de houten vloer
  4. Plaatselijk herstel vanuit kruipruimte
  5. Plaatselijk herstel van bovenaf
  6. Constructief houtherstel
  7. Vloerherstel met stalen ophang aan het fundament

Bekijk de zwambestrijding folder

Methode 1: Betonnen vloer aanbrengen

In sommige gevallen van huiszwam is de vloer zo erg beschadigd, dat deze helemaal vervangen moet worden. U kunt er dan voor kiezen om de vloer te laten vervangen door een betonvloer. Na de zwambestrijding wordt er dan een nieuwe betonvloer, of broodje liggervloer, geplaatst. Het systeem van deze vloer bestaat uit een betonnen balkenlaag met daartussen isolatiebroodjes waarover beton wordt aangebracht. Wij werken de vloer netjes af en u kunt kiezen voor een vloerverwarming.

Methode 2: Schuimbetonvloer aanbrengen

Wanneer uw vloer helemaal verwijderd moet worden, kunt u ook kiezen voor een schuimbetonvloer. Als alle beschadigde onderdelen zijn verwijderd, plaatsen we PVC folie op de grond en tegen het fundament. Vervolgens spuiten we het spuitbeton op deze folie en plaatsen we een gewapende cementen dekvloer over het schuim. Ook bij deze optie kunt u kiezen voor vloerverwarming.

Methode 3: Vervanging van de houten vloer

Moet uw vloer volledig vervangen worden, maar wilt u wel weer een houten vloer in uw woning? Dan vervangen wij de beschadigde houten vloer voor een nieuwe houten vloer. Wij plaatsen dan eerst ISODRO kruipruimte isolatie voordat we de vloerplaten leggen. Hiermee voorkomen we dat u in de toekomst weer last krijgt van huiszwam.

Methode 4: Plaatselijk herstel vanuit de kruipruimte

Wanneer de vloer niet zo erg is beschadigd dat deze verwijderd moet worden, kunnen we de aangetaste balken vanuit de kruipruimte herstellen. Dit kan alleen als er geen water onder de vloer staat. De huiszwam wordt verwijderd en we plaatsen ISODRO kruipruimtechips als bodemisolatie om een nieuwe uitbraak van huiszwam te voorkomen. Deze methode kan u veel geld besparen.

Methode 5: Plaatselijk herstel van bovenaf

Als uw vloer niet zo erg beschadigd is dat deze in zijn geheel vervangen moet worden, kunnen we de vloer van bovenaf herstellen. Allereerst verwijderen we alle huiszwam en zorgen we ervoor dat de vloer volledig vrij is van huiszwam. Vervolgens lassen we de houten constructies aan met behulp van hout of epoxy. Ook plaatsen we ISODRO isolatiechips en werken we de vloer netjes af, zodat u geen last meer krijgt van huiszwam.

Methode 6: Constructief houtherstel

Bij deze methode wordt het besmette hout eerst volledig weggezaagd. Vervolgens worden er in het onbesmette deel van de balken gaten geboord waar ankerstaven in aan worden gebracht. We plaatsen een sluitende bekisting tegen de muur en om het nog gezonde hout. Deze kist gieten we vol met epoxy kunststofhars. Een zeer groot voordeel van deze methode is dat het dit deel niet weer kan gaan kan rotten. Deze methode wordt veel toegepast in kerken, kastelen, molens, oude historische gebouwen en bij keldervloeren.

Methode 7: Vloerherstel met stalen ophang aan het fundament

Voor deze methode zijn twee opties:

Vloerherstel met het SL combinatievloersysteem
Naast de traditionele vloerherstel methoden is er nu ook een veel lichtere toepassing mogelijk, namelijk de SL Combinatievloer. Deze SL Combinatievloer is toepasbaar zowel in het natte systeem als in het droge systeem. De speciaal ontwikkelde stalen ligger is gevuld met een isolerende kern en is erg licht. Hierdoor is deze ligger eenvoudig door één persoon te hanteren en daarmee ideaal om te gebruiken op moeilijk bereikbare plaatsen.

Vloerherstel met de Combiflor systeem vloer
Combifor is de perfecte systeemvloer die zich aanpast aan elke renovatie. Het is een systeem dat bestaat uit speciale stalen liggers, thermostrips en Duofor zwaluwstaartplaten. De Combifor profielen kunnen tot 1200 mm op elke gewenste tussenafstand in de muur of haakbeugel worden opgelegd.

Contact

Laat uw vloer herstellen na de zwambestrijding en voorkom direct dat de zwam terugkeert. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Recente projecten