Kelderafdichting

Voor 100% waterdichte kelders

Gebouwen worden regelmatig aangetast door vocht en zout. Om ervoor te zorgen dat uw woning zo lang mogelijk meegaat, is het van belang om uw kelder goed af te dichten. Bescon maakt uw kelder weer waterdicht.

Voorkom schade met kelderafdichting

Wanneer een kelder vochtig is kan dit leiden tot schade. Dit is niet alleen schadelijk voor de woning, maar ook voor uw gezondheid. Om ervoor te zorgen dat u uw woning en gezondheid beschermt tegen mogelijke schade, is het belangrijk om de kelder te laten voorzien van de juist afdichting. Bescon helpt u graag verder met de afdichting van uw kelder.

  • Al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in kelderafdichting
  • 100% waterdicht na afdichting
  • 10 jaar garantie op de werkzaamheden
  • Uitgebreide inspectie van het probleem

De effectiviteit en bestendigheid van de afdichting hangt af van een deskundige planning en uitvoering. De verschillende kelderafdichtingsmethoden van Bescon kunnen ook worden toegepast daar waar de eisen hoger liggen, zoals vaak het geval is bij oude gebouwen en monumenten. In samenwerking met keuringsinstituten heeft Bescon technieken ontwikkeld met betrekking tot duurzaamheid en toepasbaarheid die prestatie-uniek zijn.

Water is de boosdoener

Wanneer uw kelder niet volledig afgedicht is, veroorzaken water en zouten schade aan de constructie. Hierdoor ontstaan er aftekeningen van optrekkend vocht. De gevolgen van vocht in de kelder zijn schade aan de kelder en aan uw gezondheid. Op vochtige plekken ontstaat er namelijk gemakkelijk huiszwam. Daarnaast ontstaan er vieze geuren.

Meer informatie over uw kelder waterdicht maken? Bekijk onze pagina hierover.

Onze doelgerichte en deskundige analyse

Om een geschikt saneringsconcept te ontwikkelen moeten de oorzaak en omvang van de schade worden herkend, vastgesteld en gedocumenteerd. We focussen namelijk op schadelijke zouten en vocht, alsook bouwfysische randvoorwaarden. In samenhang met de specifieke voorwaarden van het object plannen we de renovatie en sanering in, ongeacht of het nu gaat om een kelder in een woning of een historische gewelfkelder.

De probleemgebieden

  1. Grondvocht is in de bodem als capillair gebonden water nagenoeg altijd aanwezig. Door capillaire krachten wordt het vocht opgenomen, zelfs tegen de zwaartekracht in. Grondvocht is de lichtste vorm van waterbelasting, die altijd aanwezig is.
  2. Niet stuwend zakwater belast de afdichting op dezelfde manier als grondvocht. Wil men dit probleem duurzaam oplossen, dan zal er tegen de muren en de vloerzijkant een drainagesysteem aangebracht moeten worden.
  3. Tijdelijk stuwend zakwater oefent een hydrostatische druk op de afdichting uit. Als gevolg van een zeer moeilijk doorlatende grondsamenstelling kan het water niet snel genoeg worden afgevoerd naar het grondwater en stuwt het omhoog.
  4. Van buitenaf drukkend water (grondwater) zorgt voor dezelfde belasting als tijdelijk stuwend zakwater. Bescon past al tientallen jaren met succes speciale systemen toe als afdichting van dit probleem.

Downloads

Kelderafdichting

Recente projecten