Gevel impregneren en waterafstotend maken

Uw gevel laten impregneren door Bescon

Impregneren is belangrijk voor de levensduur van uw gevels en muren. Impregneren is het vuil- en waterafstotend maken van muren door een beschermende laag aan te brengen. Dit is belangrijk om te doen want vocht en vuil kan veel schade aan het metsel- en voegwerk toebrengen.

De voordelen van waterafstotend impregneren

 • Geen schimmel- of algengroei op uw gevels
 • De stenen en voegen blijven langer in goede staat
 • Geen doorslaand vocht naar binnen
 • Zure regen kan de muren niet aantasten
 • Weinig tot geen schoonmaakonderhoud nodig

Het is een techniek om materiaal te verduurzamen, waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, brandvertragend of graffiti werend te maken. Door gevels en muren te impregneren kan bijvoorbeeld vorstschade en uitbloeiing van zouten en kalken worden vermeden. Voordat een muur of een gevel geïmpregneerd kan worden dient men deze te reinigen. Ook moet de muur of de gevel langere tijd droog zijn; in nat metselwerk is het moeilijker te injecteren dan in droog metselwerk. Als de muur of de gevel is geïmpregneerd moet deze nog wel waterdamp doorlatend zijn. Het Bescon impregneersysteem voldoet aan deze voorwaarde. Tevens is dit systeem sterk waterafstotend en vuilwerend en zeer milieuvriendelijk. Alle soorten muren, boven-of ondergronds, kunnen met het Bescon impregneersysteem waterafstotend en waterbestendig worden gemaakt.

Impregneren

Na het impregneren van een muur of een gevel hebben water en vuil minder grip op de behandelde oppervlakken. Het impregneermiddel dringt diep door in de stenen waarbij het de poriën dicht en er geen vocht meer kan binnendringen. Hierdoor is de muur waterafstotend terwijl deze nog wel waterdamp doorlatend is. De muur of de gevel is hydrofoob gemaakt. Hydrofobie betekent letterlijk "watervrees". Een ander voordeel van het impregneren of hydrofoberen van een gevel is dat deze gemakkelijker gereinigd kan worden omdat vuil niet meer in de steen trekt. Gevels nemen minder water op en isoleren daardoor beter met als gevolg minder verlies van energie. Door uw muren of gevels te impregneren zijn ze jarenlang beschermd tegen vocht en vuil.

Muren vuil- en waterafstotend maken

Als u schade aan uw metselwerk en voegwerk wilt voorkomen is het verstandig om uw muren tegen vocht te laten impregneren met een impregneervloeistof of een impregneercreme. Dit verlengt de levensduur van uw muren.

Bescon impregneert veel soorten gevels:

 • Baksteen
 • Kalksteen
 • Zandsteen
 • Natuursteen
 • Pleisterwerk
 • Beton
 • Gasbeton

Muren waterafstotend maken tegen optrekkend grondvocht

Een goede oplossing voor het bestrijden van optrekkend grondvocht is het injecteren van de grond. Het water komt dan niet in de nabijheid van de muur waardoor deze droog blijft. Onze ervaren medewerkers zorgen ervoor dat de muren waterafstotend worden gemaakt zodat u er de komende 10 jaar geen omkijken naar heeft.

Waarom impregneren?

Hieronder volgen nog meer voordelen voor het impregneren van muren en gevels

 • Bescherming tegen vocht
 • Geen vocht meer in de woning van buitenaf
 • Bescherming tegen vuil, schimmels, algen en witte aanslag
 • Bescherming tegen vorstschade
 • Energiebesparing door droge muren
 • Gemakkelijker reinigen van de gevel en minder onderhoud daaraan
 • Omdat de muur droog blijft hebben de voegen en het metselwerk een langere levensduur
 • Luchtvochtigheid in de woning is lager, dus een gezondere atmosfeer in huis

Als u besluit uw gevel te laten impregneren is het verstandig om ook uw dak te laten reinigen en impregneren. Dan weet u zeker dat er geen vocht van buiten uw huis binnendringt.

Hoe gaan we te werk?

Er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan alvorens wij kunnen overgaan tot het impregneren van de te behandelen oppervlakken. Het voegwerk mag geen scheuren of barsten hebben omdat vocht dan alsnog de muur kan binnendringen. Ook dient de muur goed gereinigd te zijn. Als aan deze voorwaarden zijn voldaan worden ramen en deuren beschermd met een plastic folie. Nu kan Bescon overgaan tot het impregneren van de muur of de gevel.

De producten die Bescon gebruikt zijn van hoge kwaliteit en dat is van belang voor de duur van de beschermende werking. Er wordt door Bescon gewerkt met zowel chemische als biologische impregneermiddelen.

Garantie

Omdat wij impregneermiddelen gebruiken van hoge kwaliteit geven wij 10 jaar garantie op het impregneren.

Kosten impregneren

De kosten van het impregneren hangen af van de grootte van de te behandelen oppervlakken, het te gebruiken impregneermiddel en de bereikbaarheid van het pand.

Veelgestelde vragen gevelimpregnering

Isoleert gevelimpregnering mijn gevel ook?

Een groot probleem is het door en door nat worden van uw gevelmateriaal waardoor er enorm energieverlies optreed. Dit is voor het milieu en uw portomonnee natuurlijk niet wenselijk. Door een gevel te impregneren ook wel hydrofoberen genoemd wordt deze waterafstotend en kan deze geen water meer opnemen waardoor energieverlies beduidend wordt terug gedrongen.

Beschadigd het impregneren mijn gevel?

Juist niet, gevelimpregnering is een damp open systeem. Er kan dus bouwvocht uit maar geen regenwater meer naar binnen.

Kan ik een deel van mijn gevel impregneren?

Als alleen een deel van uw gevel vochtig of nat is zal u toch de gehele gevel moeten impregneren. De reden hiervoor is er anders teveel water achter de impregnering komt.

Wat is de oorzaak van een vochtige of natte gevel?

Er zijn meerdere oorzaken voor dit vocht in de muur, het kan komen door optrekkend vocht, of door vocht van buitenaf. Een andere oorzaak is slecht voegwerk, kapotte stenen, scheuren in metselwerk en door vorst aangetaste stenen.

Wat kan schade zijn als ik mijn gevel niet impregneer?

Dit is afhankelijk van de kwaliteit van uw metselwerk. Bijvoorbeeld bij een slechte kwaliteit steen. Deze neemt veel water op waardoor in de winter bij vorst de steen wordt beschadigd. Het water in de steen bevriest en zet uit waardoor er schollen van de steen af springen. Bij een dergelijke steen moeten soms hele gevels worden vervangen. Dan is vooraf impregneren vele malen goedkoper

Recente projecten