Kelder waterdicht maken binnenkant

Voorkom schade aan uw gezondheid en woning en laat uw kelder waterdicht maken vanaf de binnenkant. Bescon is gespecialiseerd in het waterdicht maken van uw kelder. We hebben verschillende methodes om dit vanaf de binnenkant te doen. Schakel ons in en we bekijken uw kelder grondig. Op basis hiervan stellen we een vrijblijvende offerte op. We zorgen ervoor dat u geen last krijgt van zwammen, andere schimmels en een onaangename geur.

Hoe we uw kelder van binnenuit waterdicht maken

We hanteren verschillende manieren waarmee we uw kelder vanaf de binnenkant waterdicht maken. De methode die we gebruiken, is afhankelijk van de oorzaak. Nadat we uw kelder hebben geïnspecteerd, kiezen we voor de optie die het effectiefste is om de problemen te verhelpen. Lees alles over de methodes die we gebruiken.

Vlakafdichting binnenzijde met dieptewerking

Voor een vlakafdichting van de binnenzijde zorgen we er eerst voor dat de wanden schoon zijn. Dit doen we door de eventuele stuc- en/of verflaag te verwijderen. Daarna maken we stromende lekkages dicht, spoelen we de wanden met lekkage schoon en brengen een primer aan die diep in de steen doordringt. Deze primer fungeert als eerste dichting laag. Vervolgens voorzien we de wanden en de vloer van drie lagen waterdichte mortel. Als laatste brengen we een zout bufferende pleisterlaag aan op de wand. De vloer wordt afgewerkt met een middel voor een cementgebonden vloer.

Gietafdichting binnenkant

Bij een wand met kalkzandsteen hanteren we de methode gietafdichting. Kalkzandsteen is niet te voorzien van primers, waardoor dit soort wanden niet geschikt zijn voor afdichtingslagen. Als alternatief brengen we een tweede wand aan, waartussen we vervolgens een waterdichte gietmortel injecteren.

Scheuren in beton en metselwerk afdichten met injecties

Lekkages die ontstaan door scheurvorming pakken we aan door middel van injecties. Vanaf de binnenkant boren we gaten in de muur, zodat we de scheuren bereiken. Hierna voorzien we de gaten van injectiepatronen of injectienippels waarin we een HD PU hars injecteren. Dit is vaak een snel reagerende of langzaam werkende schuimhars die zorgt voor volledige afdichting van de scheuren.

Scheuren in de vloer kappen we eerst V-vormig uit en behandelen we vervolgens door dezelfde methode toe te passen. Er zit verschil in het afdichten van een scheur in een betonnen ondergrond en het afdichten van een scheur in een gemetselde ondergrond.

Afdichting kelderverdieping binnenkant

Bij afdichting van de kelderverdieping storten we een nieuwe betonvloer die waterdicht is. Voordat we dit doen, bekijken we hoe diep het fundament ligt en berekenen we de extra stahoogte. We verwijderen de tegels, cementdekvloer, keldervloerlagen en in sommige gevallen de zandlaag. Hierbij stutten we de muren om verzakking tegen te gaan. Na deze werkzaamheden storten we de betonvloer die we aan het fundament verbinden.

Lees meer over alle afdichtingsmethoden waarin Bescon gespecialiseerd is.

Mogelijke oorzaken van vocht in de kelder

Wateroverlast in uw kelder kan verschillende oorzaken hebben. Voordat we uw kelder waterdicht maken, bekijken we eerst waar de wateroverlast vandaan komt. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

  • Fouten in de constructie
  • Scheurvorming
  • Hoge grondwaterstand of grote hoeveelheid regen
  • Slechte verbinding tussen vloer en wand
  • Metselwerk dat in slechte staat verkeert
  • Kelderwanden die vocht doorlaten

Lees meer over de oorzaken van kelderlekkage voor een uitgebreide toelichting.

Laat uw kelder waterdicht maken van binnenuit door Bescon

Waterschade en lekkages in uw kelder kunnen voor veel ongewenste situaties zorgen. Om uw kelder snel en effectief van binnenuit waterdicht te maken, schakelt u Bescon in. U profiteert van de volgende voordelen:

  • Een op maat gemaakte en vrijblijvende offerte
  • Waterdichtgarantie van 10 jaar
  • Voorkoming van lekkages en de nare gevolgen
  • Ruim 50 jaar specialist in kelderafdichting

Schakel een professional in

Bescon adviseert u om altijd een professional in te schakelen voor het oplossen van lekkages aan de binnenkant van uw kelder. Veel mensen doen dit zelf zonder de juiste kennis, wat kan zorgen voor juist meer schade of andere problemen. Heeft u wateroverlast door lekkage in uw kelder? Neem dan contact op met Bescon om het probleem snel te verhelpen.

De diensten van Bescon

Heeft u naast wateroverlast in uw kelder andere problemen in of rondom uw huis? Bescon biedt een breed scala aan diensten en helpt u graag bij deze problemen:

Wilt u een diepere kelder? Ook daarbij helpt Bescon u graag.

Contact

Bent u benieuwd naar hoe we u helpen bij het waterdicht maken van de binnenkant van uw kelder? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Hiermee vraagt u ook eenvoudig een vrijblijvende inspectie aan.

Recente projecten