Muren injecteren

De correcte manier om optrekkend vocht duurzaam te blokkeren.

Bescherm uw woning en gezondheid en laat uw muren injecteren door Bescon. We zorgen ervoor dat optrekkend vocht geen kans meer heeft om uw muren aan te tasten. Optrekkend vocht in de muur zorgt namelijk onder andere voor schimmel, loshangend behang, vochtkringen boven de plinten en een muffe geur in de woning. Na een uitgebreide inspectie van de woning maken we een behandelplan.

  • Voorkom schade aan uw woning en gezondheid
  • Bewezen afdichtingskwaliteit na injectie van 99%
  • 10 jaar garantie op afdichtingsmethoden
  • Uitsluitend gebruik van duurzame en hoogwaardige materialen

Waarom uw muren injecteren?

Wanneer u last heeft van capillair optrekkend vocht, dan heeft dat gevolgen als schimmel, vochtkringen en een muffe geur in de woning. De muren worden kwetsbaar, waardoor de constructie van uw woning niet meer sterk is. Een muurinjectie werkt als een schild in de muur tegen optrekkend vocht. Het vormt een horizontale afdichting, waardoor de muren droog blijven.

De muurinjectie behandeling van Bescon

Al tientallen jaren is het Besconsysteem betrouwbaar: met succes poriënverdichtend. Ons systeem garandeert capillaire verdichting als horizontale afdichting in de steen.

Zelfs bij een vochtgehalte van meer dan 60% verkrijgen we met onze techniek een duurzame, horizontale blokkade in het metselwerk. Onder lage druk injecteren we het metselwerk via de injectienippels. Met dit systeem kunnen we grotere hoeveelheden van de werkzame stof gecontroleerd inbrengen.

We maken onderscheid tussen twee soorten behandelingen.

Methode 1 - Lagedruktechniek

De muren injecteren volgens de techniek van de lage druk biedt een groot aantal voordelen. De belangrijkste is de controleerbaarheid, de snelheid van het injecteren van het metselwerk en het inbrengen van grotere hoeveelheden van de werkzame stof. Ook bij een capillair vochtgehalte van meer dan 80% werkt deze techniek uitstekend.

Methode 2 - Nat-in-nat-techniek

Bij de nat-in-nat-techniek vullen we de holle ruimtes in de muur en brengen we de injectievloeistof of pasta in het metselwerk aan om de capillairen in de steen te vullen.

Muren injecteren bij een extreem hoog vochtgehalte

Wanneer uw muur een extreem hoog vochtgehalte heeft, persen we via speciale injectienippels warme lucht onder druk in de muur. In de meeste gevallen komt het water dan al aan het oppervlak. Na het aanzetten van de verwarming verdampt het water en wordt het afgevoerd. Dezelfde gaten in de muren kunnen we vervolgens ook gebruiken voor het injecteren.

Laat uw muren injecteren door Bescon

Bescon is al jarenlang gespecialiseerd in muurinjecties om optrekkend vocht te verhelpen. We hebben al honderden gebouwen en monumenten behandeld. Niet alleen hier is te zien dat het effectief werkt, ook de testrapporten en onderzoeksverslagen van de producten onderstrepen deze unieke effectiviteit.

Ten tijde van de testen was de effectiviteit in alle gevallen niet teruggelopen. Ook 50 jaar na toepassing is ons systeem nog steeds eerste keus voor alle soorten injecties bij een hoog capillair vochtgehalte. Het vochttransport wordt 90% teruggebracht en het zouttransport vermindert. Hierbij is de afdichtingskwaliteit met ons systeem aan de hand van proeven en analyses gezamenlijk met erkende specialisten voor en na de injectie gedurende verschillende perioden op 99% vastgesteld.

Plan een inspectie in voor een muurinjectie behandeling

Vermoedt u dat u last heeft van vochtige muren? Neem dan contact op met Bescon. We plannen een inspectie in om het probleem te bekijken en een rapport op te stellen. Blijkt daaruit dat een muurinjectie nodig is? Dan plannen we deze in. Het injecteren van de muren kan ook in combinatie met andere maatregelen, zoals bijvoorbeeld afdichting binnen en buiten.

Recente projecten