Kelder waterdicht maken buitenkant

 Heeft u last van een lekkage in uw kelder door schade en wilt u dit verhelpen? Bescon legt u alles uit over het waterdicht maken van uw kelder vanaf de buitenkant. Er zijn hier meerdere methoden voor, maar we raden u aan om dit door een professional te laten doen. Schakel Bescon in om vervelende gevolgen als zwammen, onaangename geuren of zelfs schade aan uw woning of gezondheid voor te zijn. We stellen vrijblijvend een offerte voor u op.

 • Waterdichtgarantie van 10 jaar op kelderafdichting
 • 100% waterdichte kelder
 • Geen last meer van wateroverlast of andere problemen
 • Meer dan 50 jaar gespecialiseerd in kelderafdichting

Kelderafdichting buitenzijde

Bescon is gespecialiseerd in het afdichten van uw kelder vanaf de buitenkant om lekkage en waterschade te voorkomen. We geven u uitleg over de methoden die we hanteren voor het gewenste resultaat.

Vlakafdichting buitenzijde

Bij vlakafdichting vanaf de buitenkant ontgraven we als eerst de kelderwanden die we waterdicht gaan maken. We graven ze uit tot aan de voet en maken ze schoon. Daarna dichten we alle gaten en scheuren met een snel verhardende dichtingsmortel. We brengen speciale primers aan, waar vervolgens een waterdichte laag of een smeerlaag overheen gaat. Na het aanbrengen van deze laag voegen we een bitumen flexibele rubber coating toe. Als extra opties kunt u kiezen voor een kelderbekleding van polystyreen platen en een verticale drainmat.

Beschadigd beton en metselwerk met injecties afdichten

Bij scheurvorming in het beton of het metselwerk van uw kelder is er kans op een lekkage. Bescon repareert deze scheuren met injecties van HD PU hars. Om bij de scheuren te komen, boren we eerst gaten. Hier stoppen we hogedruk injectiepatronen of injectienippels in om het injecteren mogelijk te maken. We gebruiken een traag werkende of snel reagerende schuimhars die na opzwelling de scheuren dicht.

Spuitbetonafdichting

De aansluitnaden van het beton in kelders sluiten niet altijd volledig aan, wat kan leiden tot een lekkage. Ook grindnesten, plekken in het beton met onvoldoende hechting, zijn gevoelig voor lekkages. Om een slecht gestorte betonkelder te verbeteren en waterdicht te maken, voorzien we hem van waterdicht spuitbeton. Zo verhelpt u huidige en voorkomt toekomstige lekkages.

Bitumen rubberafdichting

Een bitumen rubberafdichting brengen we aan op het beton aan de buitenkant van kelders. Echter, passen we dit alleen toe op een kwalitatief goede betonlaag. De bitumenrubber afdichting beschermt het beton en voorkomt lekkages.

Gietafdichting

Bij een gietafdichting injecteren we gel met een 3 componenten injectiemachine in de kelderwand. We werken hierbij vaak vanaf de binnenzijde en injecteren het door de wanden heen naar de buitenkant. Deze methode gebruiken we bij plaatselijke lekkages of lekkages die aan de binnenkant moeilijk zijn af te dichten.

Leer meer over al onze afdichtingsmethoden tegen lekkages in uw kelder.

Kelderafdichting vanaf de buitenzijde door Bescon

Wateroverlast kan vervelende gevolgen hebben, zoals een onaangename geur, doorslaand vocht, schimmels, zwam en ongedierte. Dit tast niet alleen uw woning aan, maar in sommige gevallen ook uw gezondheid. Voorkom nare situaties en schakel Bescon in. Bij ons profiteert u van:

 • Een offerte voor u op maat
 • 10 jaar waterdichtgarantie
 • Een kelder zonder lekkages
 • Ruim 50 jaar aan ervaring

Oorzaken van wateroverlast in uw kelder

We komen, voordat we uw kelder waterdicht maken, bij u langs om te kijken wat de oorzaak is. Een lek in uw kelder kan namelijk op verschillende manieren ontstaan. Oorzaken die vaak voorkomen, zijn:

 • Hoge grondwaterstand of veel regenval
 • Slechte verbinding tussen de muur en vloer
 • Verouderd of slecht metselwerk
 • Vochtdoorlatende kelderwanden
 • Scheuren in de wand
 • Constructiefouten

Lees voor meer informatie alles over oorzaken van kelderlekkages.

Specialist in kelder waterdicht maken vanaf de buitenkant

Bescon is al ruim 50 jaar dé expert in het waterdicht maken van uw kelder vanaf de binnenkant en buitenkant. U vraagt eenvoudig een inspectie bij ons aan en wij komen langs om uw kelder te bekijken. We raden af om zelf lekkages in uw kelder op te lossen als u hier geen ervaring mee heeft. Dit kan namelijk zorgen voor meer schade of andere problemen. Schakel altijd een professional in. Bescon staat klaar om u snel te helpen.

Diensten van Bescon

Bescon verleent ook andere diensten in en rondom uw huis. Zo verhelpen we optrekkend vocht en doorslaand vocht. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het verdiepen van kelders voor extra ruimte in huis.

Schakel een professional in

Heeft u vragen over onze diensten, afdichtingsmethoden of uw eigen kelder? Neem contact met ons op via het onderstaand contactformulier. Vraag ook uw inspectie aan via dit formulier.

Naam

*

Adres

Postcode

Woonplaats

E-mailadres

*

Telefoonnummer

*

Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe

Vraag/ opmerking

*

Recente projecten