Vocht in kelder

Vocht in de kelder zorgt voor vele vervelende gevolgen, zoals zwam en vieze geurtjes. Daarnaast zijn spullen en voedsel minder goed te bewaren in een vochtige ruimte. Door het vocht in de kelder aan te pakken, zorgt u voor een waterdichte kelder. U kunt het probleem zelf behandelen of voorkomen, maar voor een definitieve oplossing laat u het vocht in uw kelder behandelen door Bescon.

Oorzaken van vocht in de kelder

Er zijn diverse oorzaken van vocht in de kelder. In de meeste gevallen is het een gevolg van meerdere factoren. Het gaat dan om de combinatie van een slechte constructie, een grote hoeveelheid regen en een hoge grondwaterstand. Doordat de muren van de kelder niet goed genoeg meer zijn of slecht zijn opgebouwd, dringt vocht eenvoudig naar binnen. Een gevolg hiervan is vocht in uw kelder.

Wat te doen tegen vocht in de kelder?

Er zijn diverse manieren om vocht in de kelder te bestrijden. Eén daarvan is om het zelf te doen.

Bekuiping van de kelder

Bij een bekuiping voorziet u de binnenkant van de kelder met een waterdichte cementering. U voorkomt hiermee dat grond- of regenwater niet langs de vloer of de wand naar binnen kan.

Drainage

Als de druk van het water te hoog is en een bekuiping niet voldoende is, kan een drainagesysteem helpen. Een drainagesysteem voert het regen- en grondwater af.

Loodgieter

Ligt het probleem niet bij het water van buitenaf, maar bij het water uit leidingen of afvoer- of rioolbuizen? Dan is het van belang om het lek te vinden en op te lossen. Een loodgieter kan hierbij helpen.

Kimnaad

Het meest kwetsbare gebied in de kelder is de kimnaad. De kimnaad is de aansluiting tussen de muur en de vloer. Wanneer deze niet in goede staat is, kan water via deze weg uw kelder binnenkomen. Een manier om dit probleem op te lossen is om de kimnaad op te vullen met snelhardend cement.

Hoe houd ik de kelder droog?

Vochtige kelder ventileren

Ventileren is een manier om vocht in de kelder te voorkomen. Door goed te ventileren voorkomt u ook andere problemen, zoals zwamvorming.

Check eens in de zoveel tijd uw kelder

Als u regelmatig uw kelder in de gaten houdt en checkt op vocht, voorkomt u uit de hand gelopen problemen. Zo pakt u het probleem al aan voordat het uit de hand loopt en er zwam ontstaat.

Professioneel vocht in de kelder laten behandelen door Bescon

Bescon is al jarenlang gespecialiseerd in het waterdicht maken van kelders in Nederland. We zorgen voor een 100% waterdichte kelder met onze kelderafdichting.

 •  

  Onze specialisten komen bij u langs om een uitgebreide inspectie uit te voeren.

 •  

  Vervolgens stellen we een rapport op. Het rapport bestaat uit de bevindingen, het stappenplan en de kosten.

 •  

  Bij uw akkoord plannen we een afspraak in om uw kelder af te dichten.

 •  

  Op de datum van de afspraak komen we bij u langs om de werkzaamheden uit te voeren. We verwijderen eerst de oude stuclagen en de cementlaag.

 •  

  Na de voorbereidende werkzaamheden gaan we aan de slag met een van de kelder afdichtingsmethoden die het best aansluit bij de oorzaak.

 •  

  Bij Bescon ontvangt u 10 jaar garantie op de werkzaamheden. Ontstaat er weer een lek? Dan pakken we dat aan.

Contact met Bescon

Neem contact met ons op als u meer informatie wilt ontvangen over het zelf behandelen van vocht in de kelder of als u uw probleem door Bescon wilt laten oplossen.

Recente projecten