Doorslaand vocht

Een veelvoorkomend probleem in Nederland is doorslaand vocht. Dit is een vochtprobleem waarbij de regen door de muur wordt opgenomen en zo de gevel binnendringt. Dit vocht bevat schadelijke zouten die de woning aantast. Dit is niet alleen slecht voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid.

Bij Bescon bent u ervan verzekerd dat u na onze inspectie en behandeling een vochtvrije woning heeft. Met onze behandelmethode reduceren we het vochttransport in de muren wordt tot wel 90%.

Plan een inspectie in en verhelp vochtproblemen

Snel naar:

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is een vochtprobleem waarbij regenwater tegen de buitenschil van een gevel aankomt en naar binnendringt. Wanneer u poreuze of beschadigde buitenmuren heeft, gaat dit vrij eenvoudig. Zodra het vocht in de muur is terechtgekomen, gaat het richting de binnenmuren. Met als gevolg schimmelvorming of beschadigingen.

Oorzaken

Er zijn diverse oorzaken voor het ontstaan van doorslaand vocht. Hieronder noemen we een aantal van de meest voorkomende redenen:

 • Poreuze buitenmuur
 • Beschadigde buitenmuur
 • Foute afwerking muur
 • Kieren in de muur of bij het kozijn
 • Lekkende dakgoot

Gevolgen

Wanneer u merkt dat u last heeft van doorslaand vocht, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen. Wanneer u het vocht te lang zijn gang laat gaan, ontstaan er beschadigingen aan uw muur. Denk hierbij aan pleisterwerk dat los komt, maar ook aan schimmelplekken die ernstige gezondheidsproblemen als gevolg kunnen hebben, zoals astma en vermoeidheid.

En dat is niet alles: het is ook nog eens slecht voor de portemonnee. Door de beschadigingen verslechtert de isolatie in de muur, waardoor u de verwarming hoger moet zetten en uw energierekening stijgt. Bovendien zijn er kosten verbonden aan de behandeling van de schimmel en het repareren van de muur.

Hoe herkent u doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is vrij eenvoudig te herkennen. Ook al verschilt doorslaand vocht met optrekkend vocht, krijgt u net als bij optrekkend vocht te maken met:

 • Zwamaantasting
 • Loshangend behang of afgebladderde verf
 • Een muffe geur in de woning
  • Toename condensvorming
  • Een hoge luchtvochtigheid in huis
  • Schimmelaantasting

Hoe behandelen we het probleem?

De behandeling van doorslaand vocht moet op de juiste manier uitgevoerd worden om terugkeer van dit vochtprobleem in huis te voorkomen. Bescon is gespecialiseerd in het aanpakken van diverse vochtproblemen, zoals doorslaand vocht en optrekkend vocht. Om het vocht te bestrijden, behandelen we de muren met een vochtwerende vloeistof.

 •  

  Voorafgaand aan de behandeling inspecteren we uw woning. Hierbij onderzoeken we de oorzaak van het vocht en bekijken we de ernst van het probleem.

 •  

  We stellen aan de hand van onze inzichten een rapport op. Hierin vindt u onder andere een plan van aanpak en een offerte.

 •  

  Na uw akkoord komen we op de geplande datum en tijd bij u langs om de wanden te behandelen.

 •  

  We zorgen ervoor dat de muren geen regenwater meer naar binnen laten of dat de buitenmuur verder beschadigt. Hiervoor impregneren we het oppervlak van de muur.

 •  

  Met deze behandeling van Bescon voorkomt u dat het vochtprobleem terugkeert. Is dit toch het geval? U krijgt van ons 2 jaar garantie

Heeft u door de vocht ook last van schimmelvorming of zwam? We helpen ook graag met zwambestrijdingen.

Hoe behandelt u zelf doorslaand vocht?

Er zijn ook diverse manieren waarop u zelf doorslaand vocht behandelt. Deze manieren zijn niet altijd effectief. Daarom adviseren we om een professional als Bescon in te schakelen. Daarnaast zijn de meeste van deze manieren, oplossingen om doorslaand vocht te voorkomen.

Muren impregneren

Door de buitenmuren van uw gevel te impregneren, brengt u een beschermlaag aan die vocht tegengaat. Daarnaast zorgt het impregneermiddel ervoor dat vuil minder makkelijk aan de muur blijft. Hierdoor geniet u ook nog eens van een schone gevel.

Vochtwerende verf

Om vocht tegen te gaan, is een van de oplossingen een vochtwerende verf. U geeft uw gevel dan ook direct een nieuwe, frisse uitstraling.

Nieuwe gevelbekleding

De laatste mogelijkheid die u heeft om doorslaand vocht tegen te gaan, is om de gevelbekleding te vernieuwen. Uiteraard kost dit wel meer geld, maar u kunt wel direct kiezen voor een nieuwe isolatie.

Vraag een inspectie aan

Last van doorslaand vocht? Neem contact met ons op en we plannen een inspectie in. Uiteraard beantwoorden we ook graag uw vragen.

Naam*
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe
Vraag/ opmerking*

Recente projecten