Bescon

Laat uw kelder waterdicht maken. Neem direct contact met ons op!

Bescon

Laat uw kelder waterdicht maken. Neem direct contact met ons op!

Bescon

Laat uw kelder waterdicht maken. Neem direct contact met ons op!

Kelder waterdicht maken

Laat uw kelder waterdicht maken door Bescon en voorkom lekkage, schimmels, zwam en een muffe lucht in huis. We inspecteren uw kelder en stellen vervolgens een vrijblijvende offerte voor u op.

Schakel altijd een professional in om uw kelder waterdicht te laten maken. Veel particulieren doen dit zelf, wat mogelijk leidt tot nieuwe lekkages en andere kelderproblemen. Hierdoor bent u uiteindelijk veel meer geld kwijt dan wanneer u direct een vakkundig bedrijf inhuurt voor het waterdicht maken van uw kelder.

 • Vrijblijvende offerte op maat
 • We maken uw kelder 100% waterdicht
 • 10 jaar waterdichtgarantie op de kelderafdichting
 • Geen last meer van lekkages of andere kelderproblemen

Kelder waterdicht maken door Bescon

Heeft u last van lekkage in uw kelder? Neem dan direct contact met ons op! De experts van Bescon komen graag bij u langs voor een inspectie en een vrijblijvende offerte.

Stappenplan kelder waterdicht maken

Bij Bescon vertellen we u graag hoe het proces van het waterdicht maken van een kelder in zijn werk gaat. Heeft u een afspraak gemaakt voor een inspectie door een van onze experts? Dan volgen we in de meeste gevallen onderstaand stappenplan:

 •  

  Stap 1: tijdens de inspectie onderzoekt onze specialist uw kelder nauwkeurig. We kijken naar verschillende elementen zoals waterbelasting, lekkages, de constructie en zouten.

 •  

  Stap 2: aan de hand van de inspectie stellen we een uitgebreide en overzichtelijke offerte op. We geven de werkzaamheden duidelijk weer, om u zo een goed beeld van de situatie te geven.

 •  

  Stap 3: als u akkoord gaat met de offerte, maken we een afspraak  om uw kelder waterdicht te maken.

 •  

  Stap 4: op de afgesproken datum komen we langs om met de werkzaamheden te beginnen. Ons team is ter plaatse goed geïnstrueerd en onze projectleiders zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt.

 •  

  Stap 5: wanneer tussentijdse wijzigingen of aanvullingen nodig of gewenst zijn, dan zullen we ze altijd eerst met u bespreken. Wanneer het project is afgerond, controleren we of alle werkzaamheden correct zijn uitgevoerd.

 •  

  Stap 6: bij Bescon bent u er altijd van verzekerd dat we uw kelder volledig waterdicht maken. Ontstaat er toch weer ergens een lek? Geen zorgen. U krijgt bij ons 10 jaar lang waterdichtgarantie.

Waarom moet ik mijn kelder waterdicht laten maken?

Uw kelder waterdicht laten maken door een professioneel bedrijf voorkomt problemen zoals schimmelvorming, gezondheidsproblemen als gevolg van schimmel, ongedierte, schade aan uw woning, optrekkend vocht, nare geuren en nog veel meer.

Voordelen van het waterdicht laten maken van uw kelder

Het waterdicht laten maken van uw kelder brengt vele voordelen met zich mee en voorkomt vervelende problemen, zoals:

 • Schimmelvorming: vocht in de kelderwanden en de keldervloer kan tot ernstige schimmelvorming leiden. Als u hier gevoelig voor bent, dan kan dit zelfs een gevaar voor uw gezondheid vormen.
 • Ongedierte: er komt ongedierte op vocht af, zoals pissebedden, spinnen en muizen.
 • Schade aan uw woning: schade door grondwater in de wanden en de vloeren kan naar de rest van de woning verspreiden. Dit leidt tot nog meer schade aan bijvoorbeeld de houten vloeren en de houten balken.
 • Optrekkend vocht: vanuit de kelder kan optrekkend of doorslaand vocht zich naar de begane grond verplaatsen.
 • Waterschade: uw waardevolle bezittingen kunnen onomkeerbare waterschade ondervinden.
 • Nare geuren: vocht in de kelder kan nare luchtjes verspreiden in de rest van de woning.
 • Hogere stookkosten: een natte kelder zorgt voor koude tocht, waardoor u meer zal moeten stoken om een aangename tempratuur in uw woning te houden.
 • Afbrekende stuclagen: vocht in de kelder zorgt ervoor dat de stuclagen van de wanden zullen vallen.

Oorzaken kelderlekkage

Er zijn diverse oorzaken voor een lekkage in de kelder. Voordat een kelder waterdicht gemaakt kan worden, moet eerst de oorzaak achterhaald worden. Een aantal oorzaken zijn:

 • Scheurvorming
 • Grote hoeveelheid regen en/of een hoge grondwaterstand
 • Constructiefouten
 • Slechte conditie van het metselwerk
 • Vochtdoorlatende kelderwanden
 • Slechte verbinding van de wand en de vloer
 • Omgevingsfactoren

Lees meer over de oorzaken van kelderlekkage.

Hoeveel kost het om een kelder waterdicht te maken?

De kosten van het waterdicht maken van een kelder verschillen per situatie en zijn afhankelijk van het probleem. De prijs verschilt per oplossing en is vooraf lastig aan te geven. We maken daarom graag een afspraak om bij u langs te komen voor een inspectie.

Het kan zijn dat uw kelder lekt, muf ruikt, stinkt, schade heeft opgelopen, zwam bevat of dat er een te hoge luchtvochtigheid aanwezig is. De professionals van Bescon maken uw kelder waterdicht en lossen uw problemen op.

Werkwijze kelder waterdicht maken

Foto’s van ons project in Amsterdam, Raadhuisstraat, waar we een kelder waterdicht mochten maken

Inspectie van uw kelder

Bij het inspecteren van gebouwen, bedrijfspanden of woningen die onder het grondwaterniveau liggen, kijken we naar verschillende elementen: grondsoort, waterbelasting, bouwwerk en ondergrond, lekkages en zout.

Grondsoort

De grondsoort rondom uw kelder kan veel invloed hebben op de wijze van afdichten. We kijken of we te maken hebben met bijvoorbeeld een kleigrond, veengrond of zandgrond of een mix van twee of meerdere grondsoorten.

Waterbelasting

Om er voor te zorgen dat we uw kelder waterdicht maken op de juiste manier, is het allereerst noodzakelijk om te weten waar het vocht vandaan komt en om wat voor soort waterbelasting het gaat.

De meest voorkomende soorten waterbelastingen in een kelder zijn:

 • Grondvocht
 • Tijdelijk stuwend zakwater
 • Van buiten drukkend water

Bouwwerk en ondergrond

Bij het inspecteren van het bouwwerk kijken we of de kelder is opgebouwd uit beton of metselwerk. Het kan ook zijn dat de vloer van beton is en er een gemetselde stenen vloer ligt. Ook kijken we of er een deklaag van cement aanwezig is en hoe de aansluiting is van de wand op de vloer.

Kelderlekkage

Wanneer uw kelder lekt, kan dit op verschillende plekken voorkomen. We zien dat een lekkage vaak ontstaat bij de wand- en vloeraansluiting, maar we komen ook lekkages tegen bij scheuren in het metselwerk en het beton. Ook slechte stenen of voegen in een gemetselde wand of grindnesten in een betonnen wand kunnen de oorzaak van uw lekkende kelder zijn.

Zout

Door zout in het grondwater ontstaat er vaak schade aan uw kelder. Hierdoor kan het stucwerk van de muren vallen en kan metselwerk kapot gaan. Het is van belang dat de zouten in het grondwater worden omgezet van oplosbare zouten in onoplosbare zouten.

Foto’s van ons project aan de gracht in Utrecht

Onze methoden

Bij Bescon hanteren we de verschillende behandelmethoden om kelders waterdicht te maken. Hierbij kijken we allereerst naar het probleem. Om dit te achterhalen, komen we graag bij u langs om de kelder te inspecteren. In sommige gevallen is er aanvullend onderzoek nodig. Aan de hand hiervan stellen we een plan op en gaan we aan de slag. We onderscheiden het waterdicht maken van de kelder vanuit de binnen- en buitenkant.

Als u meer wilt weten over onze behandelmethoden, bekijk dan onze kelder afdichtingsmethoden.

Kelder waterdicht maken vanuit de binnenkant

Om uw kelder waterdicht te maken vanuit de binnenkant gebruiken de specialisten van Bescon een speciaal afdichtingssysteem. Dit systeem is effectief, duurzaam en bestand tegen waterdruk en zouten. Bescon is in staat om van een oude of lekkende kelderruimte een kwalitatief hoogwaardige opslag, werk- of woonruimte te maken die comfortabel en bruikbaar is. Een zorgvuldige ondergrondvoorbereiding is hierbij noodzakelijk.

Stappenplan kelder waterdicht maken vanuit de binnenkant

Het waterdicht maken van uw kelder vanuit de binnenkant doen we in 3 stappen:

1. Oude stuclaag verwijderen, voegen en gaten dichten

Voordat we de kelder waterdicht maken, zorgen we ervoor dat oud materiaal van de muren is verwijderd. We herstellen gaten en scheuren in de wand en de vloer.

We werken met diverse materialen en middelen, waarmee we de watertoevoer stoppen. Met onze middelen dichten we het gat direct. We gaan zeer zorgvuldig te werk, vooral bij kritische plaatsen die potentieel lek kunnen zijn.

2. Muren waterdicht maken

We werken met verschillende producten die de muren van uw kelder waterdicht maken. Afhankelijk van de ondergrond en de keldermuur kiezen we het juiste product om mee te werken. Doordat we de muren waterdicht maken, kan zelfs water onder hoge druk niet meer in de kelder komen. Ook de verbinding van de vloer met de wand, de kim, is een essentieel onderdeel van een volledige kelderafdichting aan de binnenzijde.

3. Vloer waterdicht maken

Grondwater duwt tegen de onderkant van de gemetselde- of betonnen vloer. Door een oude, poreuze gemetselde vloer of scheuren in de vloer komt water makkelijk naar binnen. Nadat de muren waterdicht zijn gemaakt, maken we ook de keldervloer waterdicht. Hiervoor gebruiken we vergelijkbare producten.

Bij het alleen waterdicht maken van de keldervloer, dichten we ook altijd de kim af voor een stevige, kwalitatieve afdichting. Ten slotte brengen we een cementdekvloer of een cementgebonden gietvloer aan om de afdichting de beschermen en de vloer mee af te werken.

Foto’s van ons project bij een tandartspraktijk in Groningen

Kelder waterdicht maken vanaf de buitenkant

Het afdichten van de buitenzijden van kelders en fundamenten vereist een zorgvuldige planning en uitvoering. Na het opgraven en blootleggen van de gehele kelder dienen eventuele oude afdichtingen geheel verwijderd te worden.

Na het verwijderen van de oude afdichting en doorvoerleidingen, passen we ons speciale afdichtingssysteem toe. U heeft vervolgens ook de optie om isolatieplaten aan te laten brengen met een drainmat. Dit draagt bij aan een snelle waterafvoer en biedt u de zekerheid van een 100% waterdichte kelder.

Stappenplan kelder waterdicht maken vanaf de buitenkant

Het waterdicht maken van uw kelder vanaf de buitenkant doen we in 4 stappen:

 • Stap 1

 • De eerste stap is het weggraven van alle grond om uw huis. Hierdoor hebben we goed zicht op alle muren en kunnen we overal bij.

 • Stap 2

 • Na het graven, spuiten we alle muren schoon en herstellen we de voegen.

 • Stap 3

 • De derde stap is het afdichten van de kelder. Hierbij impregneren we de muren. Daarna plaatsen we een spachtellaag en een elastische laag met flexibele bitumineuze rubberemulsie.

 • Stap 4

 • Voor extra bescherming van de muur plaatsen we een polystyreenplaat. Hierbij kunnen we ook nog gebruikmaken van een speciale drainagemat.

Foto’s van ons project in Heemstede

Hoe dik moet een keldermuur zijn?

Een kelderwand is minimaal 12 cm dik, maar het is mogelijk dat de muur 16 cm of zelfs 20 cm dik is. Zolang de kelder goed waterdicht gemaakt is, zou vrijwel iedere dikte muur moeten voldoen. Welke dikte het geschiktst is voor uw keldermuur is afhankelijk van verschillende factoren. De specialisten van Bescon bekijken dit graag voor u.

Hoe kan ik grondwater stoppen?

Als u overlast heeft van grondwater door bijvoorbeeld lekkende leidingen in of om uw huis, dan kunt u in de meeste gevallen het grondwater stoppen. Zorg ervoor dat de leidingen snel worden gerepareerd, zodat u het probleem bij de oorzaak aanpakt. Vervolgens laat u de kelder waterdicht maken door een professioneel bedrijf.

Is de oorzaak van het grondwater niet te stoppen? Dan kunt u hier helaas weinig aan doen. Om zo min mogelijk last van het grondwater te hebben, laat u uw kelder professioneel waterdicht maken.

Werkgebied

Bescon maakt kelders waterdicht in heel Nederland. Hieronder ziet u een aantal van onze locaties. Geïnteresseerd in eerdere projecten die we hebben uitgevoerd? U bekijkt ze in ons portfolio.

 • Drenthe
 • Eindhoven
 • Groningen
 • Leiden
 • Utrecht
 •  

  Maak direct een afspraak met de vochtbestrijders van Bescon door contact met ons op te nemen. Vul hiervoor het formulier onderaan de pagina in of vraag een vrijblijvende offerte aan. We nemen snel contact met u op.

 •  

  Tijdens onze inspectie brengen we het probleem in kaart. We kijken naar wat het probleem veroorzaakt en waar het zich bevindt. We kunnen u ook een aantal vragen stellen, zoals wanneer, hoe vaak en hoelang het probleem zich al voordoet en of er aanvullende informatie, zoals bouwtekeningen, beschikbaar is.

 •  

  Als alle informatie is verzameld, stellen we een rapport en een vrijblijvende offerte voor u op. U zit nog nergens aan vast.

 •  

  Gaat u akkoord? Dan gaan we aan de slag met de behandeling van de lekkage in uw woning.

Ook uw kelder waterdicht laten maken door Bescon?

Wilt u graag een waterdichte kelder hebben? Neem dan contact met ons op. We inspecteren uw kelder en voeren de nodige werkzaamheden uit om uw kelder waterdicht te maken. U kunt ons bellen of gebruikmaken van onderstaand formulier.

Naam

*

Adres

Postcode

Woonplaats

E-mailadres

*

Telefoonnummer

*

Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe

Vraag/ opmerking

*

Kelder aardbevingsschade?

Bel Bescon: 0800-258-0000
Schade aan:

 • Kelders
 • Kruipruimtes
 • Funderingen
 • Tunnels
 • Houtconstructies
 • Betonvloeren

Onze lopende projecten

 • Bescon maakt op dit moment kelders waterdicht in Amsterdam
 • Op dit moment worden 24 kelders afgedicht in Utrecht
 • Bescon maakt op dit moment 12 kelders waterdicht in Groningen
 • Bescon maakt nu 140 woningen zwamvrij in Amsterdam
 • Bescon voert op dit moment optrekkend vochtbestrijdingen uit in Hilversum, Bussum en Amsterdam

Recente projecten