Kelder waterdicht maken

Laat uw kelder waterdicht maken en voorkom lekkages, schimmels, zwammen en een muffe lucht in huis. Wij inspecteren uw kelder en maken vervolgens een vrijblijvende offerte. Door de kelderafdichting heeft u geen last meer van lekkages of andere problemen in uw kelder. Voor het waterdicht maken van uw kelder adviseren wij om altijd een professional in te schakelen. Vele particulieren doen dit vaak zelf, wat achteraf leidt tot nieuwe lekkages en andere kelderproblemen. Hierdoor bent u uiteindelijk veel meer geld kwijt dan wanneer u direct een vakkundig bedrijf inhuurt.

Voordelen van uw kelder waterdicht maken door Bescon

 • Vrijblijvende offerte op maat
 • Wij maken uw kelder 100% waterdicht
 • 10 jaar waterdichtgarantie op de kelderafdichting
 • Geen last meer van lekkages of andere kelderproblemen

Een waterdichte kelder

Onze vakmensen komen graag bij u langs om uw kelder of woning te inspecteren. Zodra wij het probleem hebben geconstateerd stellen wij een behandelplan op. In dit behandelplan vermelden wij:

 • Welke behandeling nodig is
 • Het kostenoverzicht van de behandeling
 • Hoelang de behandeling duurt

U ontvangt vooraf een prijsindicatie en in welk tijdsbestek wij de behandeling gaan uitvoeren.

Om direct uw kelder waterdicht te laten maken, neemt u contact met ons op via ons telefoonnummer 0800-258-0000 of vult u het contactformulier in. Wij maken vervolgens een afspraak met u om bij u langs te komen, de inspectie uit te voeren en een vrijblijvende offerte op te maken.

Kosten kelder waterdicht maken

De kosten van het waterdicht maken van uw kelder verschillen per situatie en zijn afhankelijk van het probleem. Het kan zijn dat uw kelder lekt, muf ruikt, stinkt, schade heeft opgelopen, zwammen bevat of dat er een hoge luchtvochtigheid aanwezig is. Ongeacht het probleem in uw kelder: wij lossen het op. De prijs verschilt per oplossing en is vooraf niet aan te geven.

Wij maken daarom graag een afspraak om bij u langs te komen. Aan de inspectie zijn kosten verbonden, maar u zit niet vast aan een contract of verplichtingen.

Neem nu contact met ons op om een afspraak te maken via telefoonnummer 0800-258-0000 of vul het contactformulier in.

Kelder aardbevingsschade?

Bel Bescon: 0800-258-0000
Schade aan:

 • Kelders
 • Kruipruimtes
 • Funderingen
 • Tunnels
 • Houtconstructies
 • Betonvloeren

Onze lopende projecten

 • Bescon maakt op dit moment kelders waterdicht in Amsterdam
 • Op dit moment worden 24 kelders afgedicht in Utrecht
 • Bescon maakt op dit moment 12 kelders waterdicht in Groningen
 • Bescon maakt nu 140 woningen zwamvrij in Amsterdam
 • Bescon voert op dit moment optrekkend vochtbestrijdingen uit in Hilversum, Bussum en Amsterdam

Behandelmethode

Bescon hanteert de volgende werkwijze bij het waterdicht maken van kelders:

Vlakafdichting binnen

De eerste stap van een kelder waterdicht maken, is de binnenzijde van de kelder voorzien van een vlakafdichting. Hierbij strippen we de wanden en verwijderen we de stuclaag en verflaag van de muren. Vervolgens maken we de wanden schoon en dichten we lekkages. Nu kan de eerste primerlaag worden aangebracht, die diep doordringt in het steen. Daarna brengen we drie lagen waterdichte mortel aan. Afhankelijk van de ondergrond kiezen we voor starre of flexibele afdichtingsmortel. Tot slot brengen we een renovatie pleisterlaag aan. Deze laag fungeert als een zoutbufferende laag. Deze afdichtingslaag wordt voor kleinere kelders handmatig afgedicht en voor grotere kelders machinaal gespoten. De dichtheid van de afdichtmortel is vergelijkbaar met 20 cm beton.

Vlakafdichting buiten

Het afdichtingsproces aan de buitenzijde begint met het volledig ontgraven van alle af te dichten kelderwanden. Als dit gedaan is, reinigen we de kelder. Scheuren, oneffenheden en gaten repareren we of vullen we op met speciale mortel die snel uithardt. Daarna brengen we een speciale primerlaag aan met daarover een waterdichte laag of smeerlaag. Als laatst passen we een flexibele bitumen rubber coating toe. Indien gewenst bekleden we de kelder met polystyreen en plaatsen we een verticale drainmat voor een snelle afwatering.

Gietafdichting binnenkant

Wanneer we tijdens de vlakafdichting zien dat we te maken hebben met kalkzandsteen, kiezen we voor een gietafdichting van de binnenzijde. Een primerlaag werkt namelijk niet op kalkzandsteen. In plaats van het afdichten van de kalkzandsteen, metselen we er een verankerde muur voor. De ruimte tussen het kalkzandsteen en de gemetselde muur vullen we op met waterdichte gietmortel. De gemetselde muur wordt hierna nog van een waterdichte mortel van drie lagen voorzien.

Scheuren en metselwerk afdichten

Via scheuren in de muren of vloeren van betonnen of gevlijde kelders kan water binnendringen. Deze muren voorzien we daarom van injectiepatronen of injectienippels. Vervolgens injecteren we deze patronen met HD PU hars. Doordat de schuimhars opzwelt, worden de scheuren en gaten gedicht.

Spuitbetonafdichting buiten

Nieuwe kelders worden vaak van beton gemaakt. Het is belangrijk dat deze constructies altijd waterdicht zijn, al komt dit in de praktijk nog niet overal voor. De aansluitnaden en grindnesten zijn niet altijd waterdicht, waardoor er snel lekkage kan ontstaan. Door de buitenkant van de kelder dicht te spuiten met waterdicht spuitbeton verhelpen we de lekkage en voorkomen we toekomstige lekkages.

Bitumen rubberafdichting buitenkant beton

Een bitumen afdichting aan de buitenzijde van de kelder wordt uitsluitend aangebracht wanneer het beton van goede kwaliteit is. De bitumenrubber afdichting fungeert als betonbescherming en houdt het water en wortelgroei tegen. Bovendien wordt door de bitumen rubberafdichting het beton niet aangetast door grondwater. Bij plaatselijke lekkages gaan we vaak vanuit de binnenzijde te werk om de buitenzijde te bereiken. We gebruiken hiervoor een injectiemachine met drie componenten.

Afdichten kelderverdieping

De laatste stap van het waterdicht maken van de kelder is het afdichten van de kelderverdieping. Wanneer de kelder diep genoeg is om de extra stahoogte te berekenen, stutten we de muren. Hiermee sluiten we verzakking uit. Daarna verwijderen we de cementdek- en keldervloerlagen. Nu kan de nieuwe betonvloer erin. De betonvloer wordt waterdicht gemaakt en vormt nu een geheel met de kelder.

Bekijk ook de informatie over:

Veel voorkomende problemen in de kelder

In uw kelder kunnen verschillende problemen ontstaan. Te denken valt aan:

 • Optrekkend- en doorslaand vocht
 • De kelder ruikt muf of stinkt
 • Ongedierte en beestjes
 • Schade aan de kelder
 • Schimmels en zwammen
 • Zoutschades
 • Te weinig ruimte (om te staan)

Om uw kelderprobleem op te lossen is een inspectie noodzakelijk. Deze voeren wij tegen een vriendelijke prijs uit. Na de inspectie brengen wij het probleem én de oorzaak in beeld.

Kelderafdichting inspecties

Bij het inspecteren van gebouwen, bedrijfspanden of woningen die onder het grondwaterniveau liggen, kijken wij naar vier verschillende elementen: waterbelasting, bouwwerk, lekkages en zout.

Waterbelasting

Om uw kelder waterdicht te maken is het allereerst noodzakelijk om te weten waar het vocht vandaan komt en om wat voor soort waterbelasting het gaat.

De meest voorkomende soorten waterbelastingen in een kelder zijn:

 • Grondvocht
 • Water met weinig druk
 • Tijdelijk stuwend zakwater
 • Van buiten drukkend water

Bouwwerk

Bij het inspecteren van het bouwwerk wordt gekeken of de kelder is opgebouwd uit beton of metselwerk. Het kan ook zijn dat de vloer van beton is en er een gemetselde stenen vloer ligt. Ook kijken we of er een deklaag van cement aanwezig is en hoe de aansluiting is van de wand op de vloer.

Lekkages

Wanneer uw kelder lekt kan dit op verschillende plekken voorkomen. Wij zien dat een lekkage vaak ontstaat bij de wand- en vloeraansluiting, maar we komen ook lekkages tegen bij scheuren in het metselwerk en het beton. Ook slechte stenen of grindnesten kunnen de oorzaak van uw lekkende kelder zijn.

Zout

Door zout in het grondwater ontstaat er vaak schade aan uw kelder. Hierdoor kan het stucwerk van de muren vallen en kan metselwerk kapot gaan. Het is van belang dat de zouten in het grondwater worden omgezet van oplosbare zouten in onoplosbare zouten.

Kelder waterdicht maken vanuit de binnenkant

Bescon is in staat om van een oude en/of lekkende kelderruimte een kwalitatief hoogwaardige opslag, werk- of woonruimte te maken die comfortabel en bruikbaar is. Een zorgvuldige ondergrondvoorbereiding is hierbij noodzakelijk. Ons afdichtingssysteem voor binnen is effectief, duurzaam en bestand tegen waterdruk en zouten. Bescon is hiermee de tijd ver vooruit en overtuigt met een bovengemiddelde prestatie op het gebied van kwaliteit en zekerheid.

 

 

 

Het waterdicht maken van uw kelder vanuit de binnenkant doen wij in 3 stappen:

1. Voegen en gaten dichten

Alvorens wij de kelder waterdicht maken, zorgen we ervoor dat voegen, gaten en scheuren gedicht worden. Wij werken met diverse materialen en middelen waarmee wij de watertoevoer stoppen. Met onze middelen wordt het gat direct gedicht. Wij gaan zeer zorgvuldig te werk, vooral bij kritische plaatsen welke potentieel lek zijn.

2. Muren waterdicht maken

Wij werken met verschillende producten die de muren van uw kelder waterdicht maken. Afhankelijk van de ondergrond en de keldermuur wordt het juiste product gekozen waarmee wij gaan werken. Doordat we de muren waterdicht maken kan zelfs water onder hoge druk niet meer in de kelder komen. Ook de verbinding van de vloer met de wand, de kim, is een essentieel onderdeel van een volledige kelderafdichting aan de binnenzijde. De afdichtingssystemen van Bescon zijn betrouwbaar en 100% waterdicht.

3. Keldervloer waterdicht maken

Grondwater duwt tegen de onderkant van de gemetselde- of betonnen vloer. Door een oude, poreuze gemetselde vloer of scheuren in de vloer komt water makkelijk naar binnen. Nadat de muren waterdicht zijn gemaakt maken kunnen we ook de keldervloer waterdicht maken. Hiervoor gebruiken wij dezelfde producten. Bij het alleen waterdicht maken van de vloer, dichten wij ook altijd de kim af voor een stevig kwalitatieve afdichting.

Trots op ons project in Utrecht

Hieronder ziet u stap voor stap een door ons uitgevoerd project in Utrecht. Het betreft hier een binnen afdichting van een gewelfkelder. Bent u benieuwd naar meer van onze projecten? Ga dan naar onze projectenpagina.

Kelder waterdicht maken vanaf de buitenkant

Het afdichten met een speciale afdichting voor buitenzijden van kelders en fundamenten vereist een zorgvuldige planning en uitvoering. Na het opgraven en blootleggen van de gehele kelder dient, indien er nog een oude afdichting aanwezig is, deze geheel verwijderd te worden. Na het verwijderen van de af te dichten wanden en doorvoerleidingen wordt ons zeer speciale afdichtingssysteem toegepast. U heeft vervolgens nog de optie om isolatieplaten aan te laten brengen met een drainmat. Dit draagt bij aan een snelle waterafvoer en biedt u optimale zekerheid voor een 100% waterdichte kelder.

Het waterdicht maken van uw kelder vanaf de buitenkant doen wij in 4 stappen:

 • Stap 1

 • De eerste stap is het weggraven van alle grond om uw huis. Hierdoor hebben wij goed zicht op alle muren en kunnen wij overal bij.

 • Stap 2

 • Na het graven worden alle muren schoon gespoten en worden de voegen hersteld.

 • Stap 3

 • De derde stap is het afdichten van de kelder. Hierbij worden de muren geïmpregneerd. Daarna wordt er een spachtellaag en een elastische laag geplaatst met flexibele bitumineuze rubberemulsie.

 • Stap 4

 • Voor extra bescherming van de muur wordt er een polystyreenplaat geplaatst. Ook kan er nog gebruik worden gemaakt van een speciale drainagemat.

Contact met Bescon voor een waterdichte kelder

Voor het waterdicht laten maken van uw kelder neemt u contact met ons op via 0800-258-0000 of vult u het contactformulier in. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

Naam*
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe
Vraag/ opmerking*

Recente projecten