Schimmel in huis

Een veelvoorkomend probleem in huis is schimmel. Bij een juiste en grondige aanpak bestrijdt u de schimmel en heeft u er geen last meer van. We leggen uit hoe schimmel in huis ontstaat, hoe u het herkent en of het gevaarlijk is.

Heeft u last van hardnekkige schimmel, ook wel zwam genoemd? Zorg dan voor een grondige bestrijding. Specialist Bescon helpt u graag bij de zwambestrijding.  

 • Al ruim 50 jaar ervaring met de bestrijding van zwam
 • 10 jaar garantie op zwamsanering
 • Uitgebreide inspectie van uw woning

Laat de zwam in uw huis professioneel bestrijden!

Vanwege een uitbreiding worden de werkzaamheden met betrekking tot de zwambestrijding, de ongediertebestrijding en de kruipruimte isolatie vanaf heden uitgevoerd door ons zusterbedrijf Lamon. Hier kunt u tevens terecht voor inspecties en bestrijdingen. Alle diensten rondom optrekkend vocht, kelder waterdicht maken en kelder verdiepen worden uitgevoerd door Bescon.

Hoe ontstaat schimmel in huis?

De meeste schimmelproblemen in huis ontstaan door een vochtprobleem. U kunt hierbij denken aan doorslaand vocht, condensatievocht en optrekkend vocht. De schimmels ontstaan regelmatig in vochtige ruimtes, zoals schuren, kelders, zolders en badkamers. Niet alleen in deze ruimtes kan schimmel voorkomen, ook in uw slaapkamer of woonkamer kunt u er last van hebben.

Is schimmel in huis gevaarlijk?

Schimmels kunnen diverse gevolgen hebben voor uw gezondheid. Niet alleen zorgt de schimmel voor een muffe lucht, het kan ook zorgen voor allergische reacties, zoals niezen, vermoeidheid, astma (COPD) en netelroos.

Naast de schade aan uw gezondheid richt schimmel schade aan uw woning aan. Gaat het om schimmel op hout? Dan kan het hele constructies van uw woning aantasten. Maar ook op de muren kan het ervoor zorgen dat verf gaat bladeren of barsten.

Hoe herkent u schimmel in huis?

Schimmels zijn eenvoudig te herkennen. Ze zien er uit als gekleurde vlekken op een muur, plafond of vloer. De schimmel kan er wit, zwart of groen zijn. Maar de schimmel kan er ook pluizig uitzien. Hieronder ziet u foto’s van de hardnekkige schimmel: zwam.

Zwarte schimmel in huis

De zwarte schimmel is een van de gevaarlijkste soorten schimmels. Hij is erg gevaarlijk voor uw woning en uw gezondheid; de gevolgen kunnen zelfs dodelijk zijn. Het ontstaan van de zwarte schimmel herkent u aan kleine, zwarte stipjes op de muur. Verwijder deze direct. 

Witte schimmel in huis

De witte schimmel is de welbekende soort. De schimmel lijkt veel op de huiszwam. Witte aanslag kan ook salpeterzuur zijn. Dit is een reactie op de chemicaliën uit optrekkend grondwater in combinatie met de materialen van de muur. Ook dit is slecht voor de gezondheid en de woning.

Groene schimmel

De groene schimmel komt u niet zo veel in huis tegen. Hij komt voornamelijk voor op hout dat zich buiten bevindt. Dat betekent niet dat het binnenshuis helemaal niet voorkomt. De groene schimmel is minder gevaarlijk dan de zwarte schimmel, maar moet u nog altijd snel bestrijden.

Hoe voorkomt u schimmel in huis?

Voorkom problemen met schimmel door op tijd te handelen. Hieronder beschrijven we een aantal methodes om schimmel in huis te voorkomen.

Ventileren

De beste manier om schimmel in huis te voorkomen, is door goed te ventileren. De schimmels die zich in huizen bevinden, houden van vochtige ruimtes. Zet daarom regelmatig de roosters open of het raam op een kiertje. Laat uw woning goed doorluchten, voornamelijk in de vochtigere ruimtes, zoals badkamers.

Schoonmaken

Een misschien voor de hand liggend punt, maar het is erg belangrijk om de woning regelmatig schoon te maken. Schimmels maken minder kans in een schoon huis. Daarnaast ziet u het sneller als er ergens schimmel ontstaat.

Optrekkend vocht zo snel mogelijk laten bestrijden

Omdat schimmel in huis voornamelijk een oorzaak is van vocht, zoals optrekkend vocht, is het belangrijk om dit ook zo snel mogelijk te bestrijden. Bescon helpt u bij de bestrijding van optrekkend vocht.

Zwambestrijding door Bescon

Wanneer u last heeft van schimmel, dan kunt u het eenvoudig zelf verwijderen. Hier zijn verschillende middeltjes voor, zoals van HG.

Wanneer u last heeft van de zwaardere vorm van schimmel, ook wel zwam genoemd, dan adviseren we om dit uit te laten voeren door een professional. Bescon helpt u met zwambestrijding. Na een uitgebreide inspectie behandelen we de zwam en zorgen we ervoor dat het niet terugkeert. Ontstaat er toch nog een keer zwam? Bij Bescon ontvangt u 10 jaar zwamvrij-garantie.

 •  

  Onze inspecteur komt bij u langs en onderzoekt, mogelijk met speciale apparatuur, het probleem.

 •  

  Aan de hand van de inzichten uit de inspectie stellen we een rapport op. Dit ontvangt u samen met een offerte.

 •  

  Als u akkoord gaat, plannen we een datum in voor de bestrijding van de zwam in uw huis.

 •  

  Op de afgesproken datum komt ons team bij u langs. We beginnen met het verwijderen van aangetaste materialen, afvalmateriaal en de besmette ondergrond.

 •  

  Tijdens de behandeling maken we gebruik van milieuvriendelijke middelen. Om de kans op het terugkeren van zwam te verkleinen, behandelen we alle besmette delen van het pand.

 •  

  Is ook de vloer van uw woning aangetast door de zwam? Bescon kan deze verwijderen en een nieuwe vloer aanbrengen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van vloerherstel.

Werkgebied

Bescon is werkzaam in heel Nederland. Hieronder ziet u een overzicht van een aantal van onze locaties. Daarnaast bekijkt u op onze projectenpagina eerder uitgevoerde projecten.

Plan een inspectie in

Heeft u last van zwam in huis? Bescon helpt u bij de bestrijding. Neem contact met ons op en plan een vrijblijvende inspectie in.

Voor vragen zijn we uiteraard ook bereikbaar via 0800 258 0000 of onderstaand contactformulier.

Naam*
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe
Vraag/ opmerking*

Recente projecten