Zwambestrijding

Zwambestrijding van Bescon bestrijdt huiszwam effectief. De huiszwam is een schimmel die veel schade kan aanrichten aan uw woning én slecht is voor uw gezondheid. Deze schimmelsoort komt vooral voor op vochtige, slecht geventileerde plekken, zoals kruipruimtes. De huiszwam nestelt zich op het hout van uw woning en is in staat om zich snel uit te breiden. Bescon bestrijdt de huiszwam en pakt meteen de bron aan. Hierdoor wordt huiszwam in uw woning of pand ook in de toekomst voorkomen.

Bescon helpt bij:

 • Bestrijden van huiszwam
 • Verwijderen van aangetaste en besmette delen van uw woning
 • Isoleren van de bodem

Bescon biedt:

 • Gediplomeerde werknemers
 • 10 jaar garantie op huiszwambestrijding
 • Vrijblijvende offerte

Kosten zwambestrijding

Het is van te voren niet goed in te schatten hoe hoog de kosten van huiszwambestrijding uitvallen. De prijs hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de soort behandeling die nodig is en de bereikbaarheid van de huiszwam. Om de exacte kosten vast te kunnen stellen, komen wij graag bij u langs om de huiszwam te inspecteren. Aan de hand van deze inspectie stellen wij een offerte voor u op. Neem voor meer informatie over de kosten van huiszwambestrijding contact met ons op via 0800 258 0000 of vraag direct een offerte aan.

Stappenplan huiszwambestrijding

 1. Een gediplomeerde zwaminspecteur komt bij u langs voor een nauwkeurig onderzoek. Hij kan u met behulp van de juiste apparatuur een duidelijk beeld geven van de aard en mate van de besmetting en zwamschade.
 2. Naar aanleiding van deze inspectie stellen wij een plan van aanpak en een offerte op voor het bestrijden van de huiszwam.
 3. In goed overleg met u maken wij een planning voor het bestrijden van de huiszwam.
 4. Het aangetaste en besmette hout, de besmette grond en afvalmateriaal worden zorgvuldig verwijderd.
 5. De besmette muren, grond en overige houten delen worden behandeld. Dit is alleen toegestaan met door de overheid goedgekeurde middelen, voorzien van een toelatingsnummer.
 6. Na de zwambestrijding is het mogelijk om verschillende herstelsystemen toe te passen.

Meer over zwambestrijding

Kelder aardbevingsschade?

Bel Bescon: 0800-258-0000
Schade aan:

 • Kelders
 • Kruipruimtes
 • Funderingen
 • Tunnels
 • Houtconstructies
 • Betonvloeren

Onze lopende projecten

 • Bescon maakt op dit moment kelders waterdicht in Amsterdam
 • Op dit moment worden 24 kelders afgedicht in Utrecht
 • Bescon maakt op dit moment 12 kelders waterdicht in Groningen
 • Bescon maakt nu 140 woningen zwamvrij in Amsterdam
 • Bescon voert op dit moment optrekkend vochtbestrijdingen uit in Hilversum, Bussum en Amsterdam

Veilige zwambestrijding

Het bestrijden van zwammen moet zeer adequaat gebeuren met een minimale impact op de leefomgeving. Het is daarom strafbaar om zonder een door de overheid goedgekeurd diploma gebouwen te behandelen tegen zwam. Bescon is een door de overheid gediplomeerde zwambestrijdingspecialist, die de veiligheid van mens, dier en milieu zeer serieus neemt. Bij Bescon worden alleen middelen gebruikt die bij zwambestrijding zijn toegestaan, zodat het leefmilieu goed beschermd wordt.

Vloerherstel na zwamsanering door Bescon

Bescon voert de gehele zwamsanering voor u uit: van de sloop tot het complete herstel van uw vloer. Onderdeel van zwamsanering is het injecteren van muren met een speciale vloeistof. Soms zijn de muren hier echter te nat voor en moeten ze eerst gedroogd worden. Door middel van het drogingsproces sterven de zwamdraden. Deze methode wordt ook gebruikt bij het bestrijden van optrekkend vocht. Na de bestrijding van de zwam en de sloop van aangetaste materialen, moet de vloer hersteld worden. Afhankelijk van de staat van de vloer en de beschadiging, kiezen wij voor een van de volgende methodes:

1. Betonnen vloer aanbrengen
2. Schuimbetonvloer aanbrengen
3. Vervanging van de houten vloer
4. Plaatselijk herstel vanuit kruipruimte
5. Plaatselijk herstel van bovenaf
6. Constructief houtherstel
7. Vloerherstel met stalen ophang aan het fundament

Bekijk de zwambestrijding folder

Methode 1: Betonnen vloer aanbrengen

In sommige gevallen van huiszwam is de vloer zo erg beschadigd, dat deze helemaal vervangen moet worden. U kunt er dan voor kiezen om de vloer te laten vervangen door een betonvloer. Na de zwambestrijding wordt er dan een nieuwe betonvloer, of broodje liggervloer, geplaatst. Het systeem van deze vloer bestaat uit een betonnen balkenlaag met daartussen isolatiebroodjes waarover beton wordt aangebracht. Wij werken de vloer netjes af en u kunt kiezen voor een vloerverwarming.

Methode 2: Schuimbetonvloer aanbrengen

Wanneer uw vloer helemaal verwijderd moet worden, kunt u ook kiezen voor een schuimbetonvloer. Als alle beschadigde onderdelen zijn verwijderd, plaatsen we PVC folie op de grond en tegen het fundament. Vervolgens spuiten we het spuitbeton op deze folie en plaatsen we een gewapende cementen dekvloer over het schuim. Ook bij deze optie kunt u kiezen voor vloerverwarming.

Methode 3: Vervanging van de houten vloer

Moet uw vloer volledig vervangen worden, maar wilt u wel weer een houten vloer in uw woning? Dan vervangen wij de beschadigde houten vloer voor een nieuwe houten vloer. Wij plaatsen dan eerst ISODRO kruipruimte isolatie voordat we de vloerplaten leggen. Hiermee voorkomen we dat u in de toekomst weer last krijgt van huiszwam.

Methode 4: Plaatselijk herstel vanuit de kruipruimte

Wanneer de vloer niet zo erg is beschadigd dat deze verwijderd moet worden, kunnen we de aangetaste balken vanuit de kruipruimte herstellen. Dit kan alleen als er geen water onder de vloer staat. De huiszwam wordt verwijderd en we plaatsen ISODRO kruipruimtechips als bodemisolatie om een nieuwe uitbraak van huiszwam te voorkomen. Deze methode kan u veel geld besparen

Methode 5: Plaatselijk herstel van bovenaf

Als uw vloer niet zo erg beschadigd is dat deze in zijn geheel vervangen moet worden, kunnen we de vloer van bovenaf herstellen. Allereerst verwijderen we alle huiszwam en zorgen we ervoor dat de vloer volledig vrij is van huiszwam. Vervolgens lassen we de houten constructies aan met behulp van hout of epoxy. Ook plaatsen we ISODRO isolatiechips en werken we de vloer netjes af, zodat u geen last meer krijgt van huiszwam.

Methode 6: Constructief houtherstel

Bij deze methode wordt het besmette hout eerst volledig weggezaagd. Vervolgens worden er in het onbesmette deel van de balken gaten geboord waar ankerstaven in aan worden gebracht. We plaatsen een sluitende bekisting tegen de muur en om het nog gezonde hout. Deze kist gieten we vol met epoxy kunststofhars. Een zeer groot voordeel van deze methode is dat het dit deel niet weer kan gaan kan rotten. Deze methode wordt veel toegepast in kerken, kastelen, molens, oude historische gebouwen en bij keldervloeren.

Methode 7: Vloerherstel met stalen ophang aan het fundament

Voor deze methode zijn twee opties:

Vloerherstel met het SL combinatievloersysteem
Naast de traditionele vloerherstel methoden is er nu ook een veel lichtere toepassing mogelijk, namelijk de SL Combinatievloer. Deze SL Combinatievloer is toepasbaar zowel in het natte systeem als in het droge systeem. De speciaal ontwikkelde stalen ligger is gevuld met een isolerende kern en is erg licht. Hierdoor is deze ligger eenvoudig door één persoon te hanteren en daarmee ideaal om te gebruiken op moeilijk bereikbare plaatsen.

Vloerherstel met de Combiflor systeem vloer
Combifor is de perfecte systeemvloer die zich aanpast aan elke renovatie. Het is een systeem dat bestaat uit speciale stalen liggers, thermostrips en Duofor zwaluwstaartplaten. De Combifor profielen kunnen tot 1200 mm op elke gewenste tussenafstand in de muur of haakbeugel worden opgelegd.

ISODRO isolatiechips

ISODRO kruipruimte isolatiechips zijn een prima oplossing om vloeren te beschermen tegen vocht. De bovenliggende vloer wordt droog en dus warmer. ISODRO kruipruimte­isolatiechips zijn goedgekeurd door TNO en zorgen voor:

 • Een droge vloer
 • Minder vocht in de kruipruimte
 • Een enorme warmtebesparing en dus kostenreductie
 • Een aangenamer woon- en leefklimaat

Zwamvrijverklaring

Bescon geeft een zwamvrijverklaring zodra de behandelde ruimte of ruimten vrij zijn van zwamaantasting en/of besmetting. Na deze verklaring volgt een garantieverklaring voor 10 jaar. Deze garantie bevat een aantal voorwaarden.

 • Er dient minimaal 20 – 25 centimeter laagdikte ISODRO® kruipruimte isolatie aanwezig te zijn.
 • Het aangebrachte en bestaande hout mag niet meer dan 20% vocht bevatten. Oorzaken die het hout in vochtpercentage doen stijgen zijn onder andere: lekkages, optrekkend vocht in het fundament dat met hout in verbinding staat en resthout op de grondslag of bodem.
 • Geen besmetting van buitenaf. Bijvoorbeeld buren die een zwambesmetting hebben waarbij deze besmetting overslaat.
 • Bouwkundige maatregelen die de bestaande situatie nadelig veranderen.
 • Bouwfysische maatregelen die de bestaande situatie nadelig veranderen.

Ontdek hier alles over zwambestrijding.

Contact met Bescon

Neem voor meer informatie over zwambestrijding contact met ons op. Bel 0800 258 0000 of vul onderstaand formulier in.

Naam*
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe
Vraag/ opmerking*

Recente projecten