Houtworm bestrijden

Bij last van houtworm in uw woning of pand schakelt u ons in: wij zijn gespecialiseerd in houtworm bestrijden en voorkomen van houtworm in uw pand. Wij voeren vrijblijvend een houtworminspectie uit. Laat uw houtworm bestrijden door Bescon en profiteer van:

 • 10 jaar garantie op onze houtworm bestrijding
 • Vrijblijvende inspectie op houtworm
 • Voorkom schade aan uw houtwerk

Kosten houtworm bestrijden

De kosten van een houtworm bestrijding in uw woning of pand zijn afhankelijk van de schade die is aangericht en de soort behandeling. Om een beter beeld te krijgen van de situatie komen we graag bij u langs voor een inspectie. Vervolgens stellen we een vrijblijvende offerte op en informeren we u over de prijs. Voor meer informatie over de kosten van houtworm bestrijden neemt u telefonisch contact met ons op via 0800 258 00 00. U kunt uiteraard ook direct een vrijblijvende inspectie aanvragen.

Verschillende manieren om houtworm te bestrijden

Het bestrijden van houtworm gebeurt op diverse manieren. Er is voor elk houtborend insect een andere aanpak vereist. De houtwormbestrijding is gericht op de schade die is aangericht en het voorkomen van verdere schade.

De houtworm bestrijden

Houtworm wordt bestreden door een oppervlakte behandeling. De behandeling bestaat uit het bespuiten van de oppervlakte met een bestrijdingsmiddel. Dit bestrijdingsmiddel is zeer effectief en is door de overheid goedgekeurd.

Kelder aardbevingsschade?

Bel Bescon: 0800-258-0000
Schade aan:

 • Kelders
 • Kruipruimtes
 • Funderingen
 • Tunnels
 • Houtconstructies
 • Betonvloeren

Onze lopende projecten

 • Bescon maakt op dit moment kelders waterdicht in Amsterdam
 • Op dit moment worden 24 kelders afgedicht in Utrecht
 • Bescon maakt op dit moment 12 kelders waterdicht in Groningen
 • Bescon maakt nu 140 woningen zwamvrij in Amsterdam
 • Bescon voert op dit moment optrekkend vochtbestrijdingen uit in Hilversum, Bussum en Amsterdam

De boktor bestrijden

Zoals bij de bestrijding van de houtworm wordt ook bij de boktor een oppervlaktebehandeling uitgevoerd. Tevens worden de boorgangen van de boktor opengehakt en wordt het boormeel verwijderd. Als de openingen vrij zijn kan er een injectie met bestrijdingsmiddel worden ingespoten.

De bonte knaagkever bestrijden

De bonte knaagkever komt soms tot diep in het hout. Wij maken dan ook gaten tot in de kern van het hout om vervolgens in deze holtes bestrijdingsmiddelen te injecteren. Net zoals bij de bestrijding van de houtworm en de boktor zal ook hier een oppervlaktebehandeling uitgevoerd worden. Mocht het hout al te erg aangetast zijn, verliest het hout zijn draagkracht. Wij zorgen ervoor dat dit hout verstevigd wordt.

Houtworm bestrijden: drie verschillende soorten

In Nederland zijn er verschillende soorten houtborende insecten actief. De drie belangrijkste zijn: de houtworm, de boktor en de bonte knaagkever.

De houtworm

De houtworm kever is rond en tussen de 3 tot 7 mm lang. In Nederland komt de kever vaak voor. De kever is te herkennen aan een chocoladebruine kleur. De eitjes die de houtworm legt worden in naden en kieren van hout gelegd. De houtwormen die uit deze eitjes komen vreten door het hout. Hierdoor wordt meer hout aangetast. De houtworm zit het liefst in vochtig hout, omdat dit gemakkelijk is om zich door heen te vreten. Houtwormaantastingen komen het meeste voor op plekken waar het hout weinig tot niet wordt gebruikt of verplaatst. Wij bestrijden de gewone houtwormkever en grote houtwormkever.

De boktor

In Nederland is de boktor één van de meeste schadelijke houtborende insecten. Hout waar de boktor in leeft verliest na enige tijd zijn draagkracht en kan dus zeker gevaarlijk zijn. De boktorlarve is met zijn 8 tot 25 mm lengte langer dan de houtwormlarve. De boktor is vooral actief in de maanden mei tot augustus. Onze specialisten bestrijden de boktor en voorkomen tegelijkertijd een terugkeer van het ongedierte.

De bonte knaagkever

De bonte knaagkever wordt ook wel de grote houtworm genoemd. De larve kan grote schade in het hout aanbrengen en is vooral in de uiteinden en verbindingsstukken van eiken balken in kerken, molens, kastelen en monumentale gebouwen te vinden. In de maanden maart tot juni vliegen de volwassen kevers uit en laten hierbij larven achter in het hout. Als die larven in grote aantallen aanwezig zijn is de aantasting van het hout ook groter, waardoor het zijn kracht verliest. U herkent de bonte knaagkever aan kleine gaatjes in het hout en de aanwezigheid van fijn houtzaagsel. Ook deze kever is vaak te vinden in vochtig hout. Tevens zijn gebouwen die na enige tijd weer opgewarmd worden een ideale plek voor de bonte knaagkever. Wij bestrijden onderstaande bonte knaagkevers:

 • Bonte knaagkever
 • Klopkever
 • Spinthoutkever

Veelgestelde vragen over houtworm bestrijden

Wat is houtworm?

Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende insectenlarven die in hout leven. Zoals de houtworm, kever, tor, larve van de houtwormkever en het doodskloppertje. De kevers en torren zijn niet schadelijk voor het hout. De larven zijn dat wel. Tot de larve zich heeft ontwikkelt in een volwassen insect blijft het zich voeden met het hout. De houtworm kever of -tor legt haar eitjes in medio mei.

Wat gebeurt er als ik niks doe?

Wanneer u geen actie onderneemt om de houtworm te bestrijden is de kans groot dat de plaag erger zal worden. Hierdoor zal er meer schade ontstaan en zullen de kosten van het bestrijden van houtworm oplopen. Niets doen tegen houtworm is daarom geen optie.

Waarom houtworm bestrijden?

Het bestrijden van houtworm is noodzakelijk omdat ze grote schade aan kunnen richten aan meubels, vloeren, hout in uw woning en andere houten voorwerpen. Vaak wordt er wat ouder hout aangetast door houtworm en boktor. Maar ook in nieuwer hout komen houtwormen en boktorren voor.

Ik heb kleine gaatjes gevonden in het houtwerk in mijn woning. Wat kan ik doen?

kijk of u houtpoeder of kevertjes naast het houtwerk kan vinden en bekijk de rest van het houtwerk zorgvuldig. Is dit ook aangetast? Maak een foto van de aangetaste delen en stuur deze op naar Bescon zodat wij deze kunnen beoordelen. Wij nemen dan contact met u op.

Hoe lang kan ik na behandeling de ruimte niet betreden?

Het verschilt per bestrijdingsmiddel hoelang deze periode duurt. Wij zullen ter plaatse aangeven hoelang u de ruimte niet kan betreden.

Is het bestrijdingsmiddel voor houtborende insecten giftig?

Het bestrijdingsmiddel dat Bescon gebruikt bevat een zeer lage concentratie werkzame stof die alleen dodelijk is voor houtborende insecten.

Is het bestrijdingsmiddel gevaarlijk voor mij of voor mijn huisdieren?

Tijdens en na de behandeling van het hout mogen u en uw huisdieren de ruimte niet betreden. Zorg tussendoor voor een goede ventilatie.

Contact met Bescon voor houtwormbestrijding

Voor meer informatie over houtworm bestrijden neemt u contact met ons op via 0800-258-0000 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*
Adres*
Postcode
Woonplaats
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp
Upload een bestand
Uw bericht*

Recente projecten