Bonte knaagkever bestrijden

Laat de bonte knaagkever bestrijden door de specialisten van Bescon. Wij hebben ruim 50 jaar ervaring met de bonte knaagkever en houtworm bestrijden en zorgen er niet alleen voor dat de bonte knaagkever verdwijnt, maar ook wegblijft in de toekomst. Wij voeren een professionele inspectie bij u uit en u profiteert van 10 jaar garantie op de bonte knaagkever bestrijding.

Professionele bestrijding van de bonte knaagkever

De bonte knaagkever begeeft zich meestal diep in uw houtwerk. Wij raden daarom af om de bonte knaagkever zelf te bestrijden. In veel gevallen is uw eigen behandeling niet effectief genoeg, doordat de meeste particulieren niet over de juiste middelen en kennis beschikken. Door de hout aantastende insecten zelf te bestrijden lijkt het alsof de bonte knaagkever is verdwenen, maar blijven de larven vaak nog achter in het huis of pand. Zodra de larven uitkomen en zich naar buiten begeven heeft u alsnog last van deze houtborende insect.

Schakel daarom de ongediertebestrijders in van Bescon voor een professionele bestrijding van de bonte knaagkever. U ontvangt tevens 10 jaar garantie op onze bestrijding, zodat u er verzekerd van bent geen last meer te hebben van deze grote houtworm.

Vanwege een uitbreiding worden de werkzaamheden met betrekking tot de zwambestrijding, de ongediertebestrijding en de kruipruimte isolatie vanaf heden uitgevoerd door ons zusterbedrijf Lamon. Hier kunt u tevens terecht voor inspecties en bestrijdingen. Alle diensten rondom optrekkend vocht, kelder waterdicht maken en kelder verdiepen worden uitgevoerd door Bescon.

De bonte knaagkever bestrijden met de injectiebehandeling

De bonte knaagkever wordt bestreden met een injectiebehandeling. Omdat de bonte knaagkever vaak tot diep in het hout verstopt zit, maken wij gaten in de kern van het hout, zodat we de holtes kunnen injecteren met het bestrijdingsmiddel. Beschadigd hout dat zijn draagkracht al deels is verloren, zullen wij verstevigen. Door onze behandeling wordt uw houtwerk beschermd tegen houtborende insecten en voorkomen we dat de bonte knaagkever terugkeert.

Andere behandelmethoden van de bonte knaagkever

Naast de injectiebehandeling wordt de bonte knaagkever ook bestreden op de volgende manieren:

  • Hitte behandeling
  • Injectie in combinatie met een oppervlaktebehandeling

Naast het bestrijden van de bonte knaagkever bestrijden wij ook andere vormen van houtworm zoals de boktor en de spinthoutkever.

Over de bonte knaagkever

De bonte knaagkever verschijnt voornamelijk in eiken hout en grenen hout. Vochtig hout of hout dat licht is aangetast door schimmels is het meest vatbaar voor deze grote houtworm. Daarom wordt de bonte knaagkever het meest aangetroffen in oude kerken, molens, kastelen en andere monumentale gebouwen. Van maart tot en met mei vliegen de volwassen knaagkevers uit en laten zij larven achter in het houtwerk. De aanwezigheid van bonte knaagkevers kan door ons worden herkend.

Contact met Bescon voor professioneel houtworm bestrijden

Voor het aanvragen van een inspectie of het bestrijden van de bonte knaagkever neemt u contact met ons op via 0800 258 0000 of maakt u gebruik van het contactformulier.

Recente projecten