Spinthoutkever bestrijden

Voor het professioneel bestrijden van de spinthoutkever schakelt u de specialisten in van Bescon. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring met de spinthoutkever en houtworm bestrijden. Tijdens een inspectie beoordelen we de vloer of het houtwerk waar de kever zich in bevindt en nemen we de behandeling met u door. U profiteert daarbij van 10 jaar garantie op de spinthoutkever bestrijding.

Professionele bestrijding van de spinthoutkever

De spinthoutkever komt voornamelijk voor in oppervlakte hout en houten vloeren. Daarom is het erg lastig om de kever zelf te bestrijden door gebrek aan de juiste bestrijdingsmiddelen en kennis. In sommige situaties dient de vloer te worden losgehaald en geschuurd om vervolgens te behandelen met het bestrijdingsmiddel. Deze behandeling is nodig om de larven van de spinthoutkever effectief te bestrijden en te voorkomen dat de kever terugkeert.

Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag direct een professionele inspectie aan.

Vanwege een uitbreiding worden de werkzaamheden met betrekking tot de zwambestrijding, de ongediertebestrijding en de kruipruimte isolatie vanaf heden uitgevoerd door ons zusterbedrijf Lamon. Hier kunt u tevens terecht voor inspecties en bestrijdingen. Alle diensten rondom optrekkend vocht, kelder waterdicht maken en kelder verdiepen worden uitgevoerd door Bescon.

Behandelmethoden van de spinhoutkever

Welke manier wij gebruiken om de spinthoutkever te bestrijden in uw situatie is afhankelijk van de grootte van het oppervlak en hoeveel schade er al is aangericht. Tijdens de inspectie kunnen wij u hier het beste over adviseren. Naast het bestrijden van de spinthoutkever kunt u bij ons ook terecht voor het bestrijden van de boktor en de bonte knaagkever.

Hoe kan ik een spinthoutkever herkennen?

De spinthoutkever, waarvan de Lyctus brunneus een van bekendste soorten is, is te herkennen aan zijn roodbruine kleur en smal en langwerpig lijf. Een volwassen spinthoutkever kan ongeveer 7 mm lang worden.

Spinthoutkevers bevinden zich veelal in bijna of volledig droog hout. Nat hout is niet vatbaar voor deze houtborende insecten. Wanneer het aangetaste hout is ontdekt, is er meestal sprake van flinke niet zichtbare schade onder het houtoppervlak. Het is daarom van belang dat u uw houtwerk vakkundig laat inspecteren door onze professionals.

Over de spinthoutkever

De spinthoutkever is vooral terug te vinden in houten vloeren. De kever legt zijn eitjes in de naden, kieren en scheuren van de vloer. Zodra de eitjes uitkomen, starten de larven met het vreten van het hout. De larven kunnen jarenlang in het hout blijven totdat zij uitvliegen als volwassen spinthoutkevers. Het zijn dus niet de volwassen spinthoutkevers die de schade aanrichten, maar de larven van de kever.

Neem contact op met Bescon voor het bestrijden van spinthoutkever

Voor meer informatie over het bestrijden van de spinthoutkever of het aanvragen van een inspectie neemt u contact met ons op via 0800 258 0000 of vult u het contactformulier in.

Recente projecten