Kruipruimte isolatie

Door het laten aanbrengen van kruipruimte isolatie van ISODRO® worden problemen zoals koude voeten, een muffe geur, schimmels, insecten en teveel aan vocht in huis opgelost. Een ISODRO® kruipruimte-isolatiesysteem is een blijvende en kostenbesparende oplossing tegen een natte, vochtige en koude kruipruimte en wordt aangelegd door de isolatie experts van Bescon.

Voordelen van kruipruimte isolatie

Het aanbrengen van kruipruimte isolatie levert diverse voordelen voor uw woning op:

 • Zwam en houtrot worden voorkomen
 • Geen last meer van optrekkend vocht in uw woning
 • De luchtvochtigheid in huis wordt gereduceerd

Hierdoor ontstaat er een aangenamer en gezonder leefklimaat in huis.

 • U bespaart op de energierekening omdat uw woning sneller opwarmt
 • Een kruipruimte-isolatie wordt al binnen een halve dag aangelegd

Kosten van het aanbrengen van een kruipruimte isolatie

De kosten van het laten aanbrengen van een kruipruimte isolatie van ISODRO® verschillen per woning en zijn afhankelijk van het oppervlak, de bereikbaarheid van de kruipruimte en de gebruikte materialen. Het aanbrengen van een kruipruimte isolatie is een éénmalige investering. Na ongeveer 5 jaar worden de kosten die u bespaart op de energierekening alweer terugverdiend.

Benieuwd of een ISODRO® kruipruimte-isolatiesysteem geschikt is voor uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies via 0800 258 00 00 of vraag een inspectie aan.

Vanwege een uitbreiding worden de werkzaamheden met betrekking tot de zwambestrijding, de ongediertebestrijding en de kruipruimte isolatie vanaf heden uitgevoerd door ons zusterbedrijf Lamon. Hier kunt u tevens terecht voor inspecties en bestrijdingen. Alle diensten rondom optrekkend vocht, kelder waterdicht maken en kelder verdiepen worden uitgevoerd door Bescon.

Het belang van kruipruimte isolatie

Een kruipruimte is vaak niet hoger dan 80 centimeter en wordt doorgaans gebruikt om leidingwerk weg te werken. Een kruipruimte wordt niet verwarmd en is daardoor vaak vochtig. Ventilatie en isolatie zijn daarom belangrijk om het ontstaan van zwam tegen te gaan. Een vochtige kruipruimte zorgt bovendien voor hogere luchtvochtigheid in de woonlaag boven de kruipruimte. Goede isolatie is de enige manier om ervoor te zorgen dat dit vocht niet in de woonlaag terecht komt.

Slechte isolatie veroorzaakt gezondheidsklachten, schimmel en stank

Een kruipruimte die niet goed geïsoleerd is, is een broedplaats voor stank, waterdamp, zwam, insecten en pissebedden. Zwam kan zorgen voor serieuze gezondheidsklachten. Vocht uit een kruipruimte dat verdampt kan bovendien zorgen voor koude voeten op de woonlaag erboven. Een goed geïsoleerde kruipruimte is daarom essentieel voor een fijne en gezonde leefomgeving.

 • Gezondheidsklachten

  Wanneer de kruipruimte niet goed is geïsoleerd, heeft dit effect op het gehele huis. Een slecht onderhouden huis zorgt namelijk voor meer gezondheidsklachten zoals allergieën, slaapproblemen, huidproblemen, last van de luchtwegen en hoofdpijn.

 • Schimmel

  Door een teveel aan vocht in huis ontstaan er gemakkelijk schimmels of vochtplekken op uw muren en plafond. Alleen ventileren is in vele gevallen niet voldoende. Door het aanbrengen van kruipruimte isolatie kunnen schimmels en zwam in huis makkelijker worden voorkomen.

 • Stank

  Vocht dat uit de grond verdampt wordt direct opgenomen in de lucht van de kruipruimte. Deze opstijgende lucht trekt in uw vloer waardoor deze vochtig wordt, nat aanvoelt en uiteindelijk kan gaan stinken. De muffe lucht die uit de kruipruimte komt kan dan in het hele huis worden geroken.

ISODRO® als oplossing

Grondwater krijgt door middel van goede isolatie geen kans meer om via de bodem en de kruipruimte de vochtbalans in de woonlaag te beïnvloeden. Het vocht tussen het grondwater en de vloer trekt in de vorm van waterdamp in de woonlaag. In deze woonlaag ontstaat vervolgens een hogere luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheid kan slecht zijn voor de gezondheid en kan er bovendien voor zorgen dat het langer duurt voordat een ruimte is verwarmd. Met goede kruipruimte-isolatie is er dan ook minder energie nodig om de woonruimte te verwarmen. De woonruimte wordt weer aangenaam warm. Tevens bespaart u geld op de stookkosten.

ISODRO® kruipruimte isolatie is een goede oplossing om woningen, kantoren, scholen en andere gebouwen te voorzien van isolerend en vochtwerend materiaal. Met behulp van kruipruimte-isolatie worden de vloer en kruipruimte droger en ontstaat er een vochtvermindering van 20% tot 40%; zelfs wanneer de kruipruimte niet geventileerd is. Het woon- en leefklimaat verbetert en u bespaart op onderhouds- en energiekosten.

Onderstaande afbeelding illustreert het verschil tussen een niet-geïsoleerde ruimte en een ruimte geïsoleerd met ISODRO®:

Voordelen van ISODRO®

 • ISODRO® aangebracht in een laagdikte van slechts 20 cm reduceert de luchtvochtigheid.
 • Bij een laagdikte van 20 cm ISODRO® is het warmteverlies gelijkwaardig aan een geïsoleerde begane grondvloer met Rc = 2,0 m2/kW.
 • Het materiaal valt in klasse 1-2 wat betreft de brandvoortplantingssnelheid volgens NEN 6065.
 • Het materiaal bestaat uit meer dan 98 volume procenten uit stilstaande lucht. Stilstaande lucht geleidt geen warmte en is daardoor een goede isolator.

Kruipruimte isolatie in de regio Groningen, Friesland en Drenthe.

Bescon is de specialist in het aanbrengen van:

Naast deze regio’s bedienen we ook andere werkgebieden, zoals Amsterdam, Utrecht en andere plaatsen in de Randstad. Informeer gerust naar de mogelijkheden wanneer u buiten deze regio's woont en overweegt om kruipruimte-isolatie aan te laten brengen.
Voor meer informatie over een kruipruimte-isolatiesysteem of het maken van een afspraak neemt u telefonisch contact met ons op via 0800 258 00 00 of vult u onderstaand contactformulier in.

Naam

*

Adres

Postcode

Woonplaats

E-mailadres

*

Telefoonnummer

*

Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe

Vraag/ opmerking

*

Recente projecten