Huiszwam bestrijden

Huiszwam ontstaat in een vochtige omgeving waar het niet erg koud is. De huiszwam is een gevaar voor woningen én is slecht voor uw gezondheid. Bij een kleine hoeveelheid huiszwam is er nog weinig invloed op uw gezondheid. Echter is de huiszwam in staat om zich gemakkelijk en snel uit te breiden. Bescon bestrijdt de huiszwam en pakt ook de bron aan. Hierdoor wordt het zwam probleem in uw woning of pand ook in de toekomst voorkomen.

Wij helpen u bij het:

 • Het signaleren van huiszwam
 • Het bestrijden van huiszwam
 • Het verwijderen van aangetaste en besmette delen
 • Het isoleren van de bodem

Voordelen van huiszwam bestrijding door Bescon

 • 10 jaar garantie op de huiszwambestrijding
 • Inspectie op huiszwam door zwaminspecteur
 • U kunt weer genieten van een omgeving zonder huiszwam
 • Gediplomeerde medewerkers

Kosten huiszwam bestrijden

De kosten van het bestrijden van huiszwam zijn vooraf niet aan te geven, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals de soort behandeling en de bereikbaarheid van de huiszwam. Daarom komen wij graag bij u thuis of op de zaak om het zwam probleem te inspecteren. Dit doen we geheel vrijblijvend. Vervolgens stellen wij een offerte voor u op. Voor persoonlijk advies of meer informatie over de kosten van huiszwam bestrijden in uw woning neemt u contact met ons op via 0800 258 00 00. U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen via het contactformulier.

Huiszwam bestrijden in vier stappen

De bestrijding van zwam onder de vloer vindt stapsgewijs plaats om zeker te weten dat er geen resten van de huiszwam achterblijven. Wanneer een zwam niet volledig verwijderd is, zal de zwam weer gaan groeien en bestaat de kans dat de huiszwam terugkeert.
Het huis zwamvrij maken gebeurt op de volgende manier:

 • Om de huiszwam te bestrijden zal er eerst een inspectie door een gediplomeerd zwaminspecteur plaats moeten vinden. Op basis van lezing van de apparatuur, waarneming en ervaring ontstaat er vervolgens een duidelijk beeld van de aard, de mate van besmetting en zwamschade.
 • Vervolgens moeten de aangetaste delen zoals het hout, de grond en het afvalmateriaal in de kruipruimte worden verwijderd.
 • Als alle besmette delen verwijderd zijn, worden de besmette muren, grond en overige houten delen behandeld. Behandeling mag alleen plaatsvinden met door de overheid goedgekeurde middelen. Wij werken uitsluitend met middelen die zijn goedgekeurd door de overheid.
 • Na de bestrijding is het mogelijk om diverse herstelsystemen toe te passen.

De gevolgen van huiszwam voor uw woning

Huiszwam kan complete houten constructies volledig vernielen. Het is dan ook zaak om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat de huiszwam geen verdere schade aanricht. Een zwam probleem ontstaat in een vochtige ruimte en blijft – als deze niet wordt bestreden – groeien. Een zwam kan zichzelf namelijk uitbreiden naar droge gedeeltes in het huis. Als zwam niet goed wordt verwijderd, kan deze weer terugkomen.

De gevolgen van huiszwam voor uw gezondheid

Huiszwam in grote hoeveelheden kan allergische reacties uitlokken zoals niezen, netelroos, vermoeidheid en astma (COPD). Het is daarom noodzakelijk om zowel de oorzaken als de gevolgen van huiszwam te bestrijden.
Neem contact met ons op via 0800 258 0000 voor meer informatie of advies. Onze medewerkers staan u graag te woord. Om direct een offerte aan te vragen vult u het contactformulier onderaan deze pagina in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Huiszwam voorkomen

Om zwam onder de vloer te voorkomen, zorgt u voor een goede isolatie van ruimtes. Lucht vochtige ruimtes regelmatig en let met name ook op vasttapijten of balatum: deze vloeren kunnen huiszwam gemakkelijk verbergen. Omdat huiszwam ontstaat in vochtige ruimtes adviseren wij om goed door te luchten. Speciale aandacht dient hierbij uit te gaan naar de vochtige ruimtes in het huis zoals de keuken, de badkamer en het toilet.

Wat is huiszwam?

Huiszwam ontstaat regelmatig in vochtige ruimtes die slecht zijn geïsoleerd. De zwam is dan ook vaak te vinden in de grond, in het vloerhout en op de vloerbalken. De kruipruimte is een plaats waar de huiszwam vaak voorkomt. Ook in andere vochtige kamers als de badkamer of de wc komt huiszwam relatief vaak voor. Een aantasting ziet er in het begin uit als een witte laag op het hout. Als de huiszwam zich uitbreidt, ontstaat er een vruchtlichaam dat er uitziet als een bruine vlek met witte randen. Huiszwam kan zich makkelijk verspreiden doordat het ook nieuw houtwerk bereikt. Huiszwam kan door haar zwamvlokdraden het water transporteren naar verderop gelegen droog hout en het zelfs overbrengen naar naastgelegen woningen.

Zwam probleem verhelpen door heel Nederland

 • Groningen
 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Zuid-Holland
 • Utrecht
 • Drenthe

U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0800 258 00 00 of vul het onderstaande contactformulier in.

Meer informatie over zwam onder de vloer bestrijden

Voor meer informatie over het bestrijden van huiszwam vult u het onderstaande contactformulier in of neemt u telefonisch contact met ons op.

Naam*
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe
Vraag/ opmerking*

Recente projecten