Boktor bestrijden

Wanneer u last heeft van de boktor in uw woning of bedrijfspand, schakelt u de specialisten van Bescon in. Wij zijn expert op het gebied van boktor en andere vormen van houtworm bestrijden. U profiteert bij ons van een gratis en boktorinspectie en 10 jaar garantie op boktor bestrijding.

Vanwege een uitbreiding worden de werkzaamheden met betrekking tot de zwambestrijding, de ongediertebestrijding en de kruipruimte isolatie vanaf heden uitgevoerd door ons zusterbedrijf Lamon. Hier kunt u tevens terecht voor inspecties en bestrijdingen. Alle diensten rondom optrekkend vocht, kelder waterdicht maken en kelder verdiepen worden uitgevoerd door Bescon.

De boktor zelf of professioneel bestrijden

In sommige gevallen kunt u zelf de boktor bestrijden, maar dit betreft vaak alleen kleine oppervlaktes. De bestrijding richt zich vaak alleen op de volwassen boktorren. Dit is de boktor die kan worden waargenomen door de mens doordat hij uitvliegt. De volwassen boktor is echter in de meeste gevallen niet het probleem. Het ware probleem schuilt zich in de larven die zich diep in het hout verstoppen. Doordat de larven uitkomen en zich een weg naar buiten banen, ontstaan ovale gaatjes. Wanneer u de boktor zelf bestrijdt, is de kans groot dat u de larven niet zult bereiken.

De boktor professioneel laten bestrijden

Met professionele bestrijding worden alle boktorren bestreden. Zowel de volwassen boktor als de larven. Vooral wanneer de boktor zich in een groot oppervlak begeeft zoals een vloer of een meubelstuk, adviseren wij om professionals in te schakelen. De experts van Bescon zorgen ervoor dat de boktor 100% verdwijnt en bieden u bovendien 10 jaar garantie op de boktor bestrijding.

De boktor bestrijden met de oppervlaktebehandeling

Bij het bestrijden van de boktor passen wij een oppervlaktebehandeling in combinatie van een injectie toe. Deze behandeling is anders dan de behandeling die wordt toegepast bij het bestrijden van de houtworm. Allereerst wordt het boormeel en stof van het hout verwijderd om vervolgens de boorgangen van de boktor open te hakken. Zodra alle openingen vrij zijn, wordt het hout ingespoten en geïnjecteerd met het bestrijdingsmiddel.

Het effect van de oppervlaktebehandeling

Het bestrijdingsmiddel dat onze experts gebruiken trekt diep in het hout, zodat alle larven en de eitjes van de boktor die diep in het hout verstopt zitten, worden aangepakt. Met de oppervlaktebehandeling wordt de boktor effectief bestreden en wordt voorkomen dat de boktor in de toekomst terugkeert door middel van een beschermlaag.

Wij bestrijden naast de boktor ook andere vormen van houtworm zoals de spinthoutkever en de bonte knaagkever.

Gevaren van de boktor

Het hout waarin de boktor leeft, verliest na verloop van tijd zijn draagkracht. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Het is daarom van belang dat u de boktor professioneel laat bestrijden zodat de boktor niet meer terugkomt of achterblijft in uw houtwerken.

Over de boktor

De boktor is een zeer schadelijke vorm van houtworm en is voornamelijk actief in de periode mei tot en met juli. De houtborende insect is 8 tot 25 mm groot en is daarmee langer dan de houtwormlarve.

Neem contact op met Bescon voor effectieve boktor bestrijding

Voor meer informatie over boktor of houtworm bestrijden neemt u contact met ons op via 0800-258-0000 of vult u het contactformulier in. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Recente projecten