Zwambehandelingsmethoden

Vanwege een uitbreiding worden de werkzaamheden met betrekking tot de zwambestrijding, de ongediertebestrijding en de kruipruimte isolatie vanaf heden uitgevoerd door ons zusterbedrijf Lamon. Hier kunt u tevens terecht voor inspecties en bestrijdingen. Alle diensten rondom optrekkend vocht, kelder waterdicht maken en kelder verdiepen worden uitgevoerd door Bescon.

Zwam chemicaliënbehandeling

De wanden worden behandeld met de door de overheid toegestane bestrijdingsmiddelen. Nieuw materiaal en niet aangetast hout moeten vervolgens preventief behandeld worden. Wij raden niet aan om zelf met fungiciden aan de slag te gaan. Vanwege veiligheidsredenen dient dit aan specialisten te worden overgelaten.

Zwam preventieve behandeling

Bij een preventieve behandeling kunt u Bescon inschakelen. In Nederland zijn hier maar een paar bedrijven in gespecialiseerd. Bescon is één van de bedrijven die gespecialiseerd is bestrijden van alle vormen van zwamaantasting. Door rekening te houden met onderstaande punten wordt de kans een stuk kleiner dat de woning geïnfecteerd raakt door zwam. Door zwam het onderstaande te ontnemen stopt de groei of vermindert de groei aanzienlijk:

  • Stilstaande lucht
  • Slechte ventilatie
  • Achtergelaten (hout)afval in de kruipruimte
  • Een vochtigheid van meer dan 70%
  • Een temperatuur tussen de 10°C en 23°C

Zwam warmtebehandeling

Als milieuvriendelijke bestrijdingsmethode gebruikt Bescon de warmtebehandeling. Dit is een zeer betrouwbare behandelingsmethode. De huiszwam erg gevoelig voor hogere temperaturen. Een zorgvuldige en langdurige warmtebehandeling van alle geïnfecteerde houtonderdelen is vereist om goede resultaten met de warmtemethode te bereiken. De voornaamste reden om de zwam warmtebehandeling als bestrijdingsmethode te gebruiken is om met zo weinig mogelijk sloopwerk en/of chemische bestrijdingsmiddelen de huiszwam te bestrijden.

Recente projecten