Schimmel op hout

Schimmels komen overal voor, ook op hout. Deze schadelijke schimmels tasten niet alleen het hout aan, maar kunnen ook de rest van uw woning aantasten. Ze zijn ook slecht voor uw gezondheid. Zorg ervoor dat u er op tijd bij bent, zodat u de schimmel kan laten verwijderen voordat hij echte schade veroorzaakt. Een van de meest voorkomende schimmels op hout is de zwam. Bescon helpt u graag bij het behandelen van de schimmel op hout en het voorkomen van nieuwe gevallen.

 • Al ruim 50 jaar ervaring met het verwijderen van schimmel op hout
 • U ontvangt een duidelijke offerte met advies
 • U krijgt 10 jaar garantie op zwambestrijding

Laat schimmel verwijderen van het hout! Vraag gelijk een inspectie aan

Vanwege een uitbreiding worden de werkzaamheden met betrekking tot de zwambestrijding, de ongediertebestrijding en de kruipruimte isolatie vanaf heden uitgevoerd door ons zusterbedrijf Lamon. Hier kunt u tevens terecht voor inspecties en bestrijdingen. Alle diensten rondom optrekkend vocht, kelder waterdicht maken en kelder verdiepen worden uitgevoerd door Bescon.

Hoe ontstaat schimmel op hout?

Schimmels ontstaan op vochtige plekken waar een slechte ventilatie is. Dit komt bijvoorbeeld voor in schuren, kelders en zolders, maar ook in de hoeken van kamers en wc-ruimtes. De meest voorkomende oorzaken van schimmel op hout zijn:

 • Een vochtige of natte ruimte
 • Lekkage
 • Condensatie
 • Een slechte ventilatie
 • Een slechte afwatering

Gevolgen van schimmel op hout

Kom snel in actie wanneer u schimmel aantreft op hout. Een schimmel, zoals huiszwam, kan voor verschillende soorten schade zorgen.

Tast uw woning aan

De schimmel tast het hout aan. Heeft u een houten fundering? Dan kan dit erg gevaarlijk zijn. Het hout zal gaan rotten en is niet meer sterk. Het kan breken.

Tast uw gezondheid aan

Een schimmel tast ook uw gezondheid aan. Blootstelling aan schimmels kan allergische reacties uitlokken, zoals niezen, astma en vermoeidheid.

Schimmel op hout verwijderen met zwambestrijding van Bescon

Het is belangrijk om houtrot te voorkomen en de schimmel op het hout op tijd te behandelen. Bescon helpt u graag met zwambestrijding. Hieronder ziet u het stappenplan dat we aanhouden om de schimmel van het hout te verwijderen.

 •  

  Om het probleem vast te stellen, komt onze inspecteur langs voor een inspectie. Met speciale apparatuur brengt hij het probleem in beeld.

 •  

  Vervolgens stellen we aan de hand van de inzichten een rapport op. U ontvangt dit rapport van ons, samen met een offerte.

 •  

  In overleg plannen we een datum in voor de bestrijding van de schimmel op het hout.

 •  

  Ons team komt bij u langs om de zwam te bestrijden. We verwijderen de aangetaste materialen, het afvalmateriaal en de besmette ondergrond.

 •  

  Met milieuvriendelijke middelen behandelen we alle besmette delen van het pand. Op deze manier verkleinen we de kans op een terugkeer van de schimmel.

 •  

  Is het hout van de vloer aangetast door schimmels? Dan kunnen we de vloer herstellen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van vloerherstel.

Hoe herkent u schimmel op hout?

Het kan lastig zijn om schimmel op hout te herkennen. Hout heeft van zichzelf al verschillende kleuren en schimmel kan hierop lijken. Manieren om schimmel op hout te herkennen zijn:

 • Vlekjes met zwarte stippen
 • Groene strepen
 • Witte verkleuring
 • Zwarte verkleuring

Bent u er niet zeker of het schimmel is? Houd het dan goed in de gaten voor een bepaalde periode. Maak bijvoorbeeld foto’s zodat u ze kunt vergelijken. Verandert de plek en wordt hij bijvoorbeeld donkerder? Dan heeft u te maken met schimmel.

Verschillende soorten schimmels

De huiszwam

Bij Bescon krijgen we veel te maken met de huiszwam. Dit is een soort schimmel die u herkent door een witte laag op het hout. Bij een uitbreiding van de zwam ontstaan er ook vruchtlichamen. Deze herkent u aan de bruine vlek met witte randen.

Witte schimmel op hout

De witte schimmel kan lijken op de huiszwam, maar kan ook een andere soort schimmel zijn. Een witte schimmel op het hout in uw woning is minder schadelijk dan de zwarte schimmel, maar kan op lange termijn toch voor schade zorgen aan uw gezondheid en aan uw woning.

Zwarte schimmel op hout

De zwarte schimmel is een van de gevaarlijkste schimmels die u in uw woning kunt hebben. Het is een giftige schimmel die erg gevaarlijk is voor uw gezondheid. Er zijn echter meerdere soorten schimmels met een zwarte kleur.

Groene schimmel op hout

Naast witte en zwarte schimmels bestaan er groene schimmels. Deze komen voornamelijk voor op hout dat buitenshuis staat, maar ook binnen is het mogelijk om deze variant aan te treffen. De schimmel is minder schadelijk dan de zwarte schimmel, maar kan nog altijd voor ernstige ademhalingsinfecties zorgen.

Voorkom schimmelvorming in uw woning

Voorkom schimmelvorming in huis en schade aan uw woning en uw gezondheid. Een manier hiervoor is om meerdere keren per dag uw woning goed te ventileren en ervoor te zorgen dat het warm genoeg is. Is het toch al te laat en heeft u schimmel in uw woning? Neem dan contact met ons op.

Bescon verwijdert schimmel van hout

Heeft u zwam in uw woning? Bescon helpt u graag. We verwijderen de schimmel en zorgen ervoor dat de kans erg klein is dat hij terugkeert. Bel 0800 258 0000 of vul onderstaand formulier in.

Naam*
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe
Vraag/ opmerking*

Recente projecten