Zwamschade

Vanwege een uitbreiding worden de werkzaamheden met betrekking tot de zwambestrijding, de ongediertebestrijding en de kruipruimte isolatie vanaf heden uitgevoerd door ons zusterbedrijf Lamon. Hier kunt u tevens terecht voor inspecties en bestrijdingen. Alle diensten rondom optrekkend vocht, kelder waterdicht maken en kelder verdiepen worden uitgevoerd door Bescon.

Een beginnende zwam op een balk onder de vloer. De oorzaak is optrekkend vocht, de onderliggende muren zijn veel te nat. De juiste oplossing is het vervangen van de balk en de ruimte behandelen tegen zwam.

Er zit condensvorming op de balken laag. Er is onvoldoende ventilatie aanwezig. De houten balk is hier zichtbaar geïmplodeerd door zwamaantasting.

Een goed milieu voor de zwam. Er is condensvorming op leidingen te zien. De ventilatie is onvoldoende en de leidingen zijn niet geïsoleerd. De oplossing is het aanbrengen van Isodro kruipruimte isolatiechips.

Zwamaantasting op nieuw hout en de achterliggende muur. Oorzaak: de vloer is vervangen door de bewoner zelf, er is echter geen zwam bestrijding uitgevoerd. Dit is het resultaat van 5 weken.

Een woekerende zwam onder een vloer. Zwamoppervlakte vruchtlichaam 6,4 m2. Het is een huiszwam.

Het aanbrengen van isolatiechips Isodro. Een oplossing om de bodem af te sluiten van vocht. Het helpt de boven liggende vloer te verwarmen. Nooit over nat of rottent hout aanbrengen anders zal dit het groeiproces van de zwam versnellen.

Een lekkage heeft tot zwam in een balk van een boerderij geleid. De oplossing is het vervangen van de balk en de omgeving behandelen tegen zwam.

Ook hier is lekkage de oorzaak van de aantasting. Overigens waren de balken onherstelbaar aangetast. Oplossing: volledige vervanging was nodig, een bestrijding tegen zwam en de lekkage verhelpen.

Een zwam die zich op kalkzandsteen vast nestelt, ook de grond was besmet. Oplossing: injectie en hittebehandeling. Bodem deels afgraven en behandelen tegen zwam. Ventilatie verbeteren en Isodro isolatiechips aanbrengen.

Zwamdraden die zich als een deken over de wand verspreiden. Oplossing: schoonbranden, oppervlakte behandelen tegen zwam, injecteren en Isodro isolatiechips aanbrengen.

Zwam in lambrisering. Kubieke rot is duidelijk zichtbaar. De muur vertoonde optrekkend vocht, dus werd lambrisering voor de muur aangebracht als oplossing. Het resultaat was zwam in lambrisering. Oplossing: lambrisering verwijderen, zwambestrijding uitvoeren. De muur injecteren tegen optrekkend vocht.

Schimmels, de basis voor zwamaantasting. De zwamdraden zijn zichtbaar. Explosieve zwam groei onder een betonnen vloer. De oorzaak is verloren bekisting. De oplossing was de muur d.m.v. hitte-injectoren te drogen. De zwam sterft daardoor af, vervolgens werden Isodro chips aangebracht. De muren zijn nu kurkdroog.

Zwamaantasting rondom doorvoer in de kelder. Deze zwam is oranje en bruin van kleur. De oplossing is een behandeling tegen de zwam doormiddel van het wegkappen van de besmette delen en de muur te injecteren.

Deze muur was door en door nat. Een zwam met miljarden sporen op de zwam zelf en op de tegelvloer deze sporen zijn erg ongezond en gaan door het hele huis. Oplossing: Zwam verwijderen en de muur injecteren. De muur is nu droog en de zwam blijft weg.

Poeder zwam door optrekkend vocht. Het betreft een poederzwam op nieuw hout. Er zijn zichtbaar zouten aanwezig op de muur. Het vruchtlichaam is te herkennen aan de witte aanslag.

Een huiszwam aantasting op een deur in de kelder. Te zien is een explosieve groei van de zwam langs het kozijn van de deur. Oplossing: al het houtwerk vervangen en de omgeving behandelen tegen verdere verspreiding van de zwam.

Recente projecten