Wat te doen tegen houtworm?

Er bestaan diverse soorten insecten in Nederland die zich nestelen in hout. De gewone houtworm is de larve van de houtwormkever en komt het vaakst voor. Ze zijn bruin van kleur en gemiddeld 6 mm lang. De grote houtwormkever heeft een crème kleur, een zwarte kop en is vaak 11 mm lang. Maar hoe weet u nu zeker dat u met houtworm te maken hebt? En hoe zorgt u ervoor dat dit kleine maar agressieve beestje zo snel mogelijk weg is?

Houtworm herkennen

Houtworm is te herkennen aan zijn chocoladebruine of crème kleur. De houtwormkever legt haar eitjes in de kieren van het hout. Zodra alle eitjes uitkomen, eten de houtwormen het hout op. Vooral hout dat niet vaak gebruikt wordt is hier gevoelig voor, zoals de achterkant van een blokhut of een houten tafel achter in de tuin waar nooit aan gegeten wordt.

Het is overduidelijk dat er houtworm in het hout zit als zichtbaar is dat het hout opgegeten wordt. Dit is te herkennen aan meerdere kleine gaatjes of als een stuk hout echt verdwenen is. Uiteraard is het ook te herkennen als u de beestjes daadwerkelijk in het hout ziet zitten.

Zelf houtworm bestrijden

Er zijn verschillende methodes waarmee u zelf houtworm kunt verwijderen, alleen zijn ze helaas niet zo effectief als wanneer u het door een specialist laat verwijderen.

Een van die methodes is om eikels in de buurt van het hout te leggen waarin houtworm is geconstateerd. De houtwormen worden door de geur van de eikels uit het hout gelokt. Hiermee worden de houtwormen niet bestreden, maar wel uit het hout gehaald.

Ook zou het insmeren van het hout met benzine moeten helpen om de houtworm te bestrijden. De benzine sluit de nerven in het hout af, waardoor de beestjes niet meer in het hout komen.

Deze twee methodes werken meestal alleen als de houtworm in de beginfase zit. Als de beestjes zich eenmaal in het hout hebben verspreid, zijn ze te agressief om ze op deze manieren te kunnen behandelen.

Bestrijdingsmiddelen

Uiteraard bestaan er ook middelen die vrij te koop zijn voor het bestrijden van houtworm. Deze raden we deze ten zeerste af, omdat ze risico’s met zich meedragen. Het is te allen tijde beter om houtworm door een specialist zoals Bescon te laten bestrijden. Een professional weet het beste wat effectief en veilig is.

Vanwege een uitbreiding worden de werkzaamheden met betrekking tot de zwambestrijding, de ongediertebestrijding en de kruipruimte isolatie vanaf heden uitgevoerd door ons zusterbedrijf Lamon. Hier kunt u tevens terecht voor inspecties en bestrijdingen. Alle diensten rondom optrekkend vocht, kelder waterdicht maken en kelder verdiepen worden uitgevoerd door Bescon.

Houtworm laten bestrijden door Bescon

Om houtworm effectief te laten bestrijden is het inschakelen van een specialist noodzakelijk. Een specialist van Bescon bespuit het oppervlak van het hout met ons bestrijdingsmiddel. Doordat het middel over het houtwerk wordt verdeeld, kan het goed doordringen tot de binnenkant van het hout.

De gewone houtwormkever wordt vaak bestreden door middel van injectiebehandeling, hittebehandeling of injectie in combinatie met oppervlaktebestrijding. Bij de grote houtwormkever levert alleen een injectiebehandeling vaak geen effect op. Hierbij is dus altijd een combinatie met oppervlaktebehandeling nodig.

Kosten van het bestrijden van houtworm

De kosten van het bestrijden van houtworm hangen af van de schade die is aangericht. We komen graag bij u langs voor een inspectie en een vrijblijvende offerte. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen over de kosten van houtwormbestrijding.

 •  

  Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een inspectie. Een van onze specialisten komt bij u langs om onderzoek te doen. Aan de hand van dit onderzoek stellen we een plan en een offerte op.

 •  

  Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een inspectie. Een van onze specialisten komt bij u langs om onderzoek te doen. Aan de hand van dit onderzoek stellen we een plan en een offerte op.

 •  

  Op de dag van de afspraak komt onze specialist bij u langs om de houtworm te bestrijden. We gebruiken hierbij ons product dat de bestrijding van houtworm garandeert.

 •  

  Na de behandeling bent u verzekerd van een jarenlang houtwormvrije woning. Na de bestrijding ontvangt u van ons 10 jaar garantie.

Contact

Voor al uw vragen over houtwormbestrijding kunt u contact met ons opnemen. U kunt ook altijd bij ons terecht voor een vrijblijvende inspectie. Bel ons via 0800 258 0000 of vul ons contactformulier in. We zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Naam

*

Adres

Postcode

Woonplaats

E-mailadres

*

Telefoonnummer

*

Voeg een afbeelding van de situatie of bouwtekening toe

Vraag/ opmerking

*

Recente projecten