Veelgestelde vragen zwambestrijding

Is zwam gevaarlijk?
De huiszwam wordt sterk gevreesd omdat deze een verwoestend effect op gebouwen heeft. Deze zwam breekt namelijk houtcellulose af. Dit zorgt ervoor dat houten structuren in de constructie erg verzwakt raken. Hierdoor komt de stabiliteit van een gebouw al snel in gevaar komt. Instortingsgevaar als gevolg van huiszwammen moet niet onderschat worden.

Is zwam gevaarlijk voor mijn gezondheid?
Er bestaan veel verschillende soorten zwammen. Het is erg afhankelijk van de zwam of deze een gevaar vormt voor uw gezondheid. Als u last heeft van een huiszwam zijn er zeker gezondheidsrisico’s aanwezig. Sporen van de huiszwam en vele andere soorten zwammen zullen gezondheidsproblemen veroorzaken bij allergische personen, zoals allergische alveolitis, een ontsteking van de longblaasjes en bronchiolen maar ook van jeukende, tranende ogen en huidklachten. Wanneer zich dit voordoet adviseert Bescon dan ook met klem om deze zwam zo snel mogelijk te laten verwijderen, hiermee voorkomt u verdere onnodige gezondheidsrisico’s.

Loopt mijn huisraad ook risico?
Ja, meubels en persoonlijke bezittingen moeten dikwijls ook ontsmet of vernietigd worden. Als de sporen meegenomen worden naar een ander huis, kan de aantasting zich daar verder zetten.

Waarom is een zwam gevaarlijk voor de gezondheid?
Veel mensen krijgen vaak last van ademhalingsproblemen en/of luchtweginfecties. Ademhalingsproblemen komen veel voor bij mensen die dagelijks leven in een ruimte waar huiszwammen zich bevinden. Bijvoorbeeld bij uw eigen woning of uw werkplek. Ademhalingsproblemen kunnen na verloop van tijd verergeren tot luchtweginfecties. Dit soort infecties zijn reacties op een slechte luchtkwaliteit.

Recente projecten