Grondwateroverlast in Enschede

Inwoners van Enschede kampen massaal met grondwateroverlast. Door de hoge grondwaterstand in delen van Enschede lopen kelders onder water. Er zijn tot nu al honderden meldingen binnengekomen van grondwateroverlast. De wateroverlast neemt er sinds 2016 toe met als gevolg dat het droogmaken van kelders een dagtaak is geworden.

Kurkdroog

Er zijn wijken die al lange tijd te maken hebben met wateroverlast door een hoge grondwaterstand. Maar er zijn ook Enschedeërs die melden dat het probleem bij hen pas sinds een paar jaar speelt. Hun kelder was tot voor kort kurkdroog. Uit de vele reacties blijkt dat inwoners op zoek zijn naar de beste oplossing om het water het hoofd te bieden.

Kelder

Inwoners die aankloppen bij de gemeente krijgen te horen dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het waterdicht maken van de kelder. Bewoners zijn natte kelders en het gezeul met waterpompen en waterstofzuigers beu. Er is zelfs een handtekeningenactie gestart om zorgen te uiten bij het gemeentebestuur. Hetzelfde geldt voor bewoners van de Mekkelholtsweg. Op het Getfert, in de omgeving van de Varviksweg, hebben bewoners een brief aan het college van B en W gestuurd. Sinds de riolering daar in het najaar is vervangen, kampen de bewoners naar eigen zeggen met natte kelders.

Recente projecten